Το restart του ΔΗΣΥ, το φρεσκάρισμα της εικόνας και οι προθέσεις Χάρη

Σε διαδικασία φρεσκαρίσματος τόσο σε ό,τι αφορά στην ηγεσία του όσο και σε σχέση με την εικόνα του βρίσκεται ο ΔΗΣΥ αυτό το διάστημα.
 
Οι μαζεμένες αλλαγές αυτής της περιόδου σηματοδοτούν ένα restart για το κόμμα, σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και που θα οδηγήσουν την παράταξη στις βουλευτικές εκλογές του 2021. Ενώ ο ΔΗΣΥ διάγει τη δεύτερη του θητεία ως κυβερνών κόμμα, με πολλά στελέχη να έχουν απορροφηθεί από την Κυβέρνηση, η παρούσα θεωρείται ως η κατάλληλη ευκαιρία για ανάληψη σημαντικότερων καθηκόντων από κάποια πρόσωπα, η οποία θα δημιουργήσει και χώρο για τη νέα γενιά.
 
Οι ανακατατάξεις ήταν σε κάποιο βαθμό αναμενόμενες, δεδομένου ότι ήταν προγραμματισμένο πως κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος θα μετακόμιζε στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο, καθώς και ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί ο Χάρης Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς προανήγγειλε την αποχώρησή του πριν το τέλος του χρόνου. Έτσι φαίνεται ότι συνδυάστηκαν όλα μαζί, με τον Δεκέμβριο να αποτελεί τον μήνα των αλλαγών για τον ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αλλαγές αξιωμάτων φέρνουν ανακατατάξεις στον ΔΗΣΥ
 
Τρεις νέοι βουλευτές
Η πρώτη αλλαγή αφορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τρία νέα πρόσωπα, ενώ, σε ό,τι αφορά στους βουλευτές Λευκωσίας ειδικότερα, η ανανέωση αγγίζει το 50%, καθώς από τους έξι βουλευτές που διαθέτει τώρα η παράταξη στην Λευκωσία, οι τρεις θα αντικατασταθούν.
 
Από τη Βουλή αποχωρεί η Στέλλα Κυριακίδου, που είναι η νέα εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ο Σόλων Κασίνης, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
 
Εντός της εβδομάδας που μπαίνει αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του και ο Νίκος Νουρής, ο οποίος εδώ και καιρό ράβει κουστούμι Υπουργού και, εκτός απροόπτου, θα πιάσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα το τιμόνι του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 έβδομος σε σταυρούς προτίμησης στη Λευκωσία ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος, ωστόσο, δεν επιθυμεί επιστροφή στα βουλευτικά έδρανα και θα διατηρήσει ρόλο στο κυβερνητικό σχήμα. Ως εκ τούτου, θα κληθούν οι αμέσως επόμενοι τρεις επιλαχόντες για να δώσουν διαβεβαίωση πίστεως, κατά πάσαν πιθανότητα στην Ολομέλεια της Παρασκευής.
 
Πρόκειται για την Σάβια Ορφανίδου, που είχε λάβει 7,916 σταυρούς προτίμησης, την Ξένια Κωνσταντίνου που πήρε 7,864 σταυρούς και τον Μιχάλη Σοφοκλέους που έλαβε 7,217 σταυρούς.
 
Πέραν της ανανέωσης που επιφέρουν τα νέα πρόσωπα, με αυτές τις προσθήκες θα μειωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, καθώς οι κυρίες Ορφανίδου και Κωνσταντίνου είναι 40 ετών και ο κ. Σοφοκλέους 47 και θα αντικαταστήσουν τρεις βουλευτές ηλικίας 59, 63 και 67 ετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σόλων Κασίνης
 
Αλλαγές στην ηγεσία
Η Στέλλα Κυριακίδου έχει ήδη ανακοινώσει την παραίτησή της από το αξίωμα της Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Νίκος Νουρής, μετά την υπουργοποίησή του. Ως εκ τούτου, αναπόφευκτα θα υπάρξουν αλλαγές και στα υψηλά δώματα της ηγεσίας του κόμματος, καθώς από τους υφιστάμενους Αντιπροέδρους παραμένει μόνο ο Γιώργος Γεωργίου.
 
Βάσει του Καταστατικού, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για εκλογή των δύο νέων Αντιπροέδρων, η οποία τοποθετείται κάποια στιγμή στις αρχές του 2020.  
 
Ενδέχεται, ωστόσο, να υπάρξει ακόμη μία αλλαγή, καθώς φαίνεται πως και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και ευρωβουλευτής της παράταξης Λευτέρης Χριστοφόρου κάνει σκέψεις να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Όπως πληροφορείται ο REPORTER, κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής και ενδέχεται να συμβεί σε κατοπινό στάδιο και όχι σε συνδυασμό με την υπόλοιπη ανανέωση.
 
Η επιστροφή Χάρη
Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως σε λίγες ημέρες ο Χάρης Γεωργιάδης δεν θα είναι πλέον Υπουργός και αναμένεται το επόμενο διάστημα να επιστρέψει στην Πινδάρου.
 
Ο ίδιος δεν έχει κρύψει την ετοιμότητα και το ενδιαφέρον του να αναλάβει καθήκοντα στο κόμμα, και κυρίως την επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην μάχιμη πολιτική. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η επιστροφή του θα γίνει στο ίδιο πλαίσιο με τις υπόλοιπες ανακατατάξεις ή σε μεταγενέστερο χρόνο.  
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος