Στο σημείο της επίθεσης στο Λονδίνο ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πολίτες και ο ίδιος ο επιτιθέμενος.
 
Συνοδευόμενος από την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ο Τζόνσον επιθεώρησε την περιοχή αργά σήμερα το πρωί μαζί με την αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ και τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Ίαν Ντάισον.
 
Ένας 28χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Ουσμάν Καν, φέρεται να σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Με πυροσβεστήρα εξουδετέρωσαν τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο
 
Ο Χαν είχε αποφυλακιστεί πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση για την πρακτική αυτή.
 
«Είναι λάθος να επιτρέπουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν πρόωρα από τη φυλακή και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλλουμε τις κατάλληλες ποινές στους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά στους τρομοκράτες», είπε ο Τζόνσον προτού προεδρεύσει μιας χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, Cobra.
 
Απαντώντας στις επικρίσεις, το Συμβούλιο που αποφασίζει την αποφυλάκιση κρατουμένων υπό όρους εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι δεν ενεπλάκη στην αποφυλάκιση του επιτιθέμενου, «ο οποίος φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος αυτόματα υπό όρους (όπως προβλέπει ο νόμος) χωρίς [η υπόθεση] να αναφερθεί ποτέ στο Συμβούλιο».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το σημείο της επίθεσης είπε: «Νομίζω πως η πρακτική της αυτόματης, πρόωρης αποφυλάκισης όπου μειώνεται η ποινή στο μισό και αποφυλακίζονται σοβαροί, βίαιοι εγκληματίες πρόωρα απλώς δεν λειτουργεί, και υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία για το πώς αυτό δεν λειτουργεί, φοβάμαι, με αυτή την υπόθεση».
 
Στο μεταξύ η βασίλισσα Ελισάβετ Β' σε ανακοίνωση ανέφερε πως οι «σκέψεις, οι προσευχές και η συμπαράστασή της είναι με όλους εκείνους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα» και έπλεξε το εγκώμιο των «γενναίων ανθρώπων που έβαλαν την ίδια τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσουν και να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους με αυταπάρνηση».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία