Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν-Έλληνες αποχώρησαν από εκδήλωση στην Τουρκία

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Δημήτρης Οικονόμου από εκδήλωση στην Τουρκία εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν.

Την αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας που έδινε το παρών στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΝΑΡ προς την Ελλάδα και την Ευρώπη στα Ίψαλα της Τουρκίας, δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκάλεσαν οι αναφορές του Τούρκου προέδρου, με σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν σκοπεύει να απομακρύνει τα γεωτρύπανά της από την ανατολική Μεσόγειο, παρά τις φωνές και τις απειλές.

«Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα», είπε ο Ερντογάν.

 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού