Ο παίκτης-βαρόμετρο Ζαχίντ και το πλήγμα της απουσίας του!

Ο Γκαγιάς Ζαχίντ ήρθε στο τριφύλλι για να δώσει το κάτι παραπάνω στην μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. Το SDNA αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Νορβηγός αποτελεί παίκτη - βαρόμετρο για τους πράσινους ενώ καθιστά σαφές ότι η απουσία του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Γκαγιάς Ζαχίντ αποτελεί ένα παίκτη βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό, όπως φαίνεται και αποδεικνύεται με το πέρας των 11 πρώτων αγωνιστικών της Super League.

Η απουσία του ή η κακή του απόδοση επηρεάζουν άμεσα την μεσοεπιθετική λειτουργία του τριφυλλιού ενώ όταν ο Ζαχίντ «πετούσε» ο Παναθηναϊκός είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός, μιας και τα χαρακτηριστικά του Ζαχίντ δεν τα έχει κανείς σ΄άλλο παίκτη της ομάδας.

Αποδείξεις γι΄ όλα αυτά μπορεί να βρει κανείς αν αναλύσει λίγο τα ματς των πρώτων 11 αγωνιστικών της Super League. 

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΕίσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή όμως... 

Ο Ζαχίντ ήρθε στον Παναθηναϊκό με σκοπό να δώσει το... κάτι παραπάνω στην μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού. Στα φιλικά φανέρωσε πτυχές του ταλέντου του, αλλά στις πρώτες  αγωνιστικές δεν έδειχνε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, μιας και έψαχνε τα πατήματα του, τη θέση του και τη φόρμα του.

Το γεγονός αυτό κόστισε σημαντικούς βαθμούς στους πράσινους και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τότε πόσο νευραλγικός ήταν και είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι του τριφυλλιού.

Το σημείο 0 ήταν η τραγική εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Ο Νορβηγός χαφ ήταν εκτός τόπου και χρόνου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, χαρίζοντας ένα γκολ στους γηπεδούχους ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσε να φανεί χρήσιμος. 

Πραγματικά μία εμφάνιση που σίγουρα θέλει να ξεχάσει τόσο ο Ζαχίντ όσο και κάθε Παναθηναϊκός με βάση τη συνολική εικόνα της ομάδας.

Λίγο πιο πάνω τονίστηκε ότι το ματς με τον Άρη αποτέλεσε σημείο 0 για τον Ζαχίντ και ο λόγος είναι ότι από κει και έπειτα άρχισε να ανεβάζει κατά πολύ την απόδοση του και μαζί του να ανεβαίνει και το τριφύλλι.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφάνισε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον Άρη, δεν εντυπωσίασε μεν αλλά είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία. 

Στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Νορβηγός ήταν εκπληκτικός. Έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Ζαχίντ έκανε μία εκπληκτική επέλαση από τα αριστερά,πέρασε όποιον βρήκε μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης έπαιξε το 1-2 με τον Μολό και πιάνοντας ένα εκπληκτικό σουτ έκανε το 0-1. 

Ο Ζαχίντ ήταν πραγματικά όλα τα λεφτα σ΄αυτό το ματς και σίγουρα αυτό ήταν και το προσωπικό του... restart με τη φανέλα του τριφυλλιού. 

Στην επόμενη αγωνιστική και κόντρα στην Ξάνθη ο Νορβηγός ήταν εκ των κορυφαίων παρά την ήττα. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού άρχιζε και τελείωνε από τα πόδια του. Μάλιστα ο Ζαχίντ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λαναθασμένα τότε. Στο 72ο λεπτό του ματς εκείνου ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού πέρασε μία πανέμορφη κάθετη πάσα στον Περέα, ο οποίος δεν την εκμεταλλεύτηκε. Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε, αλλά ο Ζαχίντ ήταν σαν... όαση.

Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την  ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα σ΄ αυτό το ματς αλλά ο Ζαχίντ ήταν και πάλι πολύ καλός. Ο Νορβηγός πέρασε ουκ ολίγες πάσες στους συμπαίκτες του ενώ έβαλε και ένα ανεπανάληπτο τέρμα, με οποίο μείωσε 1-2. 

Η εμφάνιση όμως που έκανε... μπαμ ήταν αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο βασικός λόγος ήταν ο Γκαγιάς Ζαχίντ. Ένας πραγματικός μαέστρος στη μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού. Πέραν από το γκολ που πέτυχε, βοήθησε ουκ ολίγες φορές ωστε να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα, ενώ αποτέλεσε ένα μόνιμο πονοκέφαλο για την άμυνα του ΠΑΟΚ. 

Το τελευταίο ματς του Ζαχίντ πριν τραυματιστεί ήταν η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής ήταν καταλυτικός στο παιχνίδι της ομάδας του, μάλιστα στο 31ο λεπτό έδωσε μία υπέροχη κάθετη στον Χατζηγιοβάνη, το σουτ του οποίου δεν κατέληξε όμως στα δίχτυα. Ο Γκάγιας στο 67ο λεπτό του αγώνα πάσαρε στον Μακέντα και αυτός αφού έκανε την κούρσα σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ενώ από τα πόδια του ξεκινάει και το 2 -2 του Παναθηναϊκού, μιας και αυτός κάνει την κάθετη στον Χατζηγιοβάνη, πριν αυτός γυρίσει την μπάλα στον Περέα και αυτός στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το επιστέγασμα της εκπληκτικής εμφάνισης του κόντρα στην ΑΕΚ ήταν πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ στο 3-2 του Κολοβέτσιου. Με λίγα λόγια ο Ζαχίντ ήταν σ΄ όλα τα γκολ του Παναθηναϊκού «μέσα»!

Ο Ζαχίντ ήταν τραυματίας στην αναμέτρηση του τριφυλλιού με τον Παναιτωλικό, με την απουσία του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός με τον Ζαχίντ σε καλή μέρα  έχει πάρει 3 νίκες 2 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 2 φορές σε ματς που δεν άξιζε να χάσει  ενώ όταν είτε δεν ήταν καλός είτε δεν αγωνίστηκε  (λόγω τραυματισμού), το τριφύλλι όχι μόνο δεν πήρε νίκες αλλά είχε και κακή απόδοση με ξεκάθαρα προβλήματα σε δημιουργία και σκοράρισμα.

Με βάση τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι η απουσία του και η απόδοση του  αποτελεί βαρόμετρο για το τριφύλλι, από τη στιγμή που στο ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ