Κ. Κληρίδης: Επικουρικός ο ρόλος του ποινικού ανακριτή για το κατασκοπευτικό βαν

Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, τον δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, ανακοίνωσε ότι διορίζει σε αυτό το στάδιο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για την υπόθεση του βαν, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της διερευνώμενης υπόθεσης, τις νομικές πτυχές που αυτή συνεχώς παρουσιάζει και σταθμίζοντας κάθε σχετικό παράγοντα.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας μίλησε το μεσημέρι στην τηλεόραση του Άλφα και ερωτηθείς τι άλλαξε και αποφάσισε τελικά να παρέμβει, ανέφερε ότι «πέραν των όσων έχω δηλώσει, νομίζω πως είχα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο σε κάποιο στάδιο, εάν παρίστατο ανάγκη, να διοριζόταν και ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής».
 
Αφού χαρακτήρισε ως γεγονός το ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία που έτειναν να συνδέσουν την Αστυνομία με τις υπό διερεύνηση εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα, ο Γενικός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι εξακολουθεί αυτό να ισχύει, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά να καταδείξουν ότι η Αστυνομία δεν είναι σε θέση να διεξάγει αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή για το βαν διορίζει ο Γενικός Εισαγγελέας
 
«Περαιτέρω φαίνεται να αποκαλύπτονται συνεχώς κάποια στοιχεία και πληροφορίες για έγερση πιο σοβαρών νομικών θεμάτων και ως εκ τούτου έκρινα, χωρίς να αμφισβητείται προς στιγμή η γενικότερη ικανότητα της Αστυνομίας να διεξάγει αμερόληπτη διερεύνηση, ότι στο στάδιο αυτό ο διορισμός ενός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή θα συνδράμει το έργο της ανακριτικής ομάδας και παράλληλα θα ενδυναμώσει τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, παρέχοντας ταυτόχρονα και νομική συνδρομή και στήριξη κατά τη διάρκεια της διερεύνησης πιο πολύ σοβαρής θα έλεγα υπόθεσης», είπε ακόμα ο Κώστας Κληρίδης.
 
Σε υπόδειξη ότι υπάρχουν και φωνές ότι άργησε να παρέμβει, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εξισορροπεί στοιχεία και παράγοντες και κρίνει ο ίδιος πότε είναι καλό να παρέμβει.
 
«Η παρέμβαση στην παρούσα περίπτωση», είπε, «γίνεται τελείως επικουρικά και πρόσθετα της υφιστάμενης διαδικασίας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εικοτολογούμε ότι προέκυψαν στοιχεία για υποκλοπή δεδομένων πολιτών, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Απλά στο στάδιο αυτό κρίθηκε πως θα ήταν καλό να συνδράμει ένας ανεξάρτητος ανακριτής», είπε καταλήγοντας ο κ. Κληρίδης.

Δειτε Επισης

Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Καταγγελίες πολιτών για μη αντικατάσταση ελαττωματικών αερόσακων-Ζητά ενημέρωση από εταιρείες το ΤΟΜ
Σε ένα μήνα δύο ατυχήματα στις θαλασσινές σπηλιές-Οι προειδοποιήσεις, τα ελλιπή μέτρα και οι ασταμάτητες βουτιές
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου
«Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέλαβε ένα αρτιμελή νέο και παρέδωσε νεκρό»-Στη Βουλή η υπόθεση Θανάση
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Αυτό είναι το «μυστικό» πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ-Πόσο μεγάλο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο
Άρχισε η κάθοδος των εκδρομέων από τα παραθαλάσσια-Πυκνή τροχαία κίνηση στη Ριζοελιά