Θα μπορούσαν απλά να σωπάσουν και να σεβαστούν τη μνήμη του Στυλιανού

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις τι να πεις και τι να σχολιάσεις… Ένα παιδί 14 ετών ούρλιαζε για βοήθεια, μα οι αρμόδιοι δεν τον άκουγαν. Είχαν κλείσει τα αφτιά τους και άφηναν στην μοίρα της την οικογένεια του. Ένα παιδί που τελικά βάζει τέλος στη ζωή του και δείχνει με τον θάνατο του τις αδυναμίες ενός συστήματος που φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων. 
 
Δύο μήνες μετά, το πόρισμα δείχνει βαρύτατες ευθύνες σε λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας και αστυνομικούς. Και λίγες ώρες μετά, αντί κάποιοι να σωπάσουν και να σεβαστούν τη μνήμη ενός παιδιού, νιώθουν αδικημένοι και κατέρχονται σε στάση εργασίας… Που αν ήταν «γενναιόδωροι» κάποιοι θα παραιτούνταν για λόγους ευθιξίας και δεν θα περίμεναν τις διώξεις τους… Και την ίδια ώρα, η δικηγόρος του πατέρα του Στυλιανού, παρελαύνοντας στα ΜΜΕ, αποκαλύπτει τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του 14χρονου, λες και αυτό δίνει ελαφρυντικό στην κακοποίηση της… Λες και όταν χτυπάς μια γυναίκα κατ’ επανάληψη θα είναι καλά…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα υπό κάλυψη έγκλημα που βρήκε τον ηθικό αυτουργό του… Το κράτος!
 
Μπορεί οι υπάλληλοι των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας να διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί ούτε άλλοθι, ούτε δικαιολογία.
 
Πρόθεση μας δεν είναι να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια, ούτε να τσουβαλιάσουμε στο ίδιο σακί όλους τους λειτουργούς, αλλά τάχθηκαν από την πολιτεία να εκτελούν ένα λειτούργημα και να αναλαμβάνουν δράση εκεί που ο ιερός θεσμός της οικογένειας δεν μπορεί να λειτουργήσει.
 
Όπως ο πυροσβέστης είναι ταγμένος να μάχεται κατά των πυρκαγιών, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όπως ο στρατιώτης πέφτει στη μάχη χωρίς να μετρά αν δίπλα του έχει πέντε δέκα ή δεκαπέντε συναγωνιστές του, έτσι και ο κοινωνικός λειτουργός θα έπρεπε να δίνει καθημερινά τη δική του μάχη με μοναδικό στόχο να βοηθά παιδιά όπως τον Στυλιανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουσία έχει το γιατί το παιδί οδηγήθηκε στο θάνατο και όχι ο τρόπος-Γνώριζαν εδώ και χρόνια 
 
Κι αυτό δεν προϋπόθετε ούτε θυσίες, ούτε υπερωρίες ούτε κάτι δύσκολο και περίπλοκο. Ο Στυλιανός με την ελάχιστη βοήθεια, σήμερα θα ήταν στη ζωή. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η ίδια η Επίτροπος Διοικήσεως η οποία κλήθηκε να διερευνήσει τα λάθη και τις παραλείψεις των εμπλεκομένων.
 
Η Σταυρούλλα Δράκου, εκπρόσωπος των λειτουργών κοινωνικής ευημερίας, δήλωσε κατά την μονόωρη στάση εργασίας, πως οι λειτουργοί των Γραφείων Ευημερίας σε όλες τις επαρχίες, κατέρχονται σε μονόωρη, σιωπηλή στάση εργασίας εις ένδειξη της δυσαρέσκειάς για τη θυματοποίηση των συνάδελφων τους.

«Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας», είπε η κ. Δράκου, «και είναι ενήμερη η Υπουργός Εργασίας καθώς και η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, είναι ενήμερες και δεν είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για το οποίο μαχόμαστε και ζητούμε ενίσχυση, μέσω της συντεχνίας μας. Στάλθηκαν και επιστολές στους εκάστοτε υπουργούς για το θέμα αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ήταν η πρώτη φορά που έφθασε κοντά στον θάνατο ο άτυχος Στυλιανός
 
Σε ότι αφορά το πόρισμα για το θάνατο του Στυλιανού, η κ. Δράκου ανέφερε «επιφυλασσόμαστε και θα απαντήσουμε αργότερα, μέσα από τη συντεχνία μας. Δεν γνωρίζουμε το πόρισμα και επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε όταν θα έχουμε το πόρισμα στα χέρια μας. Θυματοποιούνται οι συνάδελφοι μας άδικα, λόγω των διαχρονικών προβλημάτων και έχουμε στείλει γραπτώς τα αιτήματά μας στην Υπουργό Εργασίας και όλοι γνωρίζουν».
 
Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως ο μόνος που θυματοποιήθηκε σε αυτό τον κυκεώνα της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, είναι ο Στυλιανός…    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαμαρτυρήθηκαν για το πόρισμα για τον Στυλιανό οι κοινωνικοί λειτουργοί
 

Δειτε Επισης

Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό-Πέντε νεκροί
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»
Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)
Εμφύλια πυρά Ορφανίδη κατά Αρμεύτη-Κάνει λόγο για προσβλητική δήλωση, ζητά απολογία
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν