Οι διαρρήκτες έψαχναν χρηματοκιβώτιο στην οικία του Πατριάρχη, σύμφωνα με καταθέσεις τους

Οι διαρρήκτες δεν ήξεραν ότι ήταν το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη εκείνο που προσπάθησαν να διαρρήξουν, δήλωσαν στις πρώτες τους καταθέσεις στην αστυνομία κατά την ανάκριση τους. Ανέφεραν πως έφυγαν όταν δεν μπόρεσαν να βρουν χρηματοκιβώτιο στο σπίτι.
 
Σύμφωνα με πηγές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, οι εν λόγω διαρρήκτες μέσα σε 13 μέρες είχαν μπει σε 11 σπίτια στο Καρτάλ, Σκούταρι, Χαλκηδόνα, Μπεσικτάς, Σαρίγερ και Μπέικοζ.
 
Η τουρκική αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας είδε τα νούμερα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην οικία πατριάρχη. Χθες το βράδυ η αστυνομία είχε πληροφορία ότι το αυτοκίνητο κινείτο στην περιοχή του Μάλτεπε και αμέσως τους ακολούθησε. Στη συνοικία Καρτάλ Ντράγκος η αστυνομία τους κάλεσε να σταματήσουν αλλά δεν συμμορφώθηκαν. Τους συνέλαβαν όλους, εκ των οποίων τον ένα τραυματισμένο.
 
Η ανάκριση τους συνεχίζεται. Χαρακτηρίζονται ως αδίστακτοι διαρρήκτες οι οποίοι επιλέγουν σπίτια πολυτελείας και επαύλεις. Στα Θεραπεία όπου βρίσκεται το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη μπήκαν σε αρκετά σπίτια και έκαναν διαρρήξεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
Στους 59 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία-Νέοι τα περισσότερα θύματα
Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα
Ξεκινά η συζήτηση για την άρση απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο-Τι προνοεί το νομοσχέδιο
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης