Ο Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, λέει ο Τσαβούσογλου

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικρίνοντάς τον επειδή είπε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμένει αλληλεγγύη από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια Μακρόν ο οποίος προστατεύει την τρομοκρατική οργάνωση.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια του Μακρόν κατά την άποψή μου”. “Εμείς εδώ δίνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εκείνος άλλωστε είναι ο προστάτης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τους υποδέχεται στο προεδρικό συνέχεια. Αν λέει ότι ‘ο δικός μου σύμμαχος είναι η τρομοκρατική οργάνωση’ δεν έχουμε απάντηση να του δώσουμε. Ο Μακρόν ας μην ξεχνά. Όπως έχει πει και η Μέρκελ, η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν ας σταθεί δίπλα στους συμμάχους του”, ανέφερε.
 
Είπε ακόμη ότι όλοι ενοχλήθηκαν και από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Μακρόν για ‘εγκεφαλικό του ΝΑΤΟ’. “Ο Μακρόν με αυτού του είδους τους παροξυσμούς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι ο Μακρόν προσπαθεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης αλλά με τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί να γίνει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν
Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
Στους 59 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία-Νέοι τα περισσότερα θύματα
Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα