Προεδρική χάρη σε γαλοπούλες ενόψει της Γιορτής των Ευχαριστιών των ΗΠΑ

Την παράδοση που θέλει τους Αμερικανούς προέδρους να απονείμουν χάρη σε γαλοπούλες ενόψει της Γιορτής των Ευχαριστιών των ΗΠΑ τήρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.
 
Οι γαλοπούλες που δέχθηκαν το «δώρο» του Τραμπ σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο είχαν τα ονόματα Butter και Bread (Βούτυρο και Ψωμί).
 
Ο Τραμπ τήρησε, επίσης, άλλη μια παράδοση που θέλει τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ να συνοδεύει την ανακοίνωση με ένα πολιτικού περιεχομένου αστείο λέγοντας «ότι περιμένω η χάρη αυτή να γίνει πολύ δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης. Στο κάτω-κάτω οι γαλοπούλες έχουν στενή σχέση με τα όρνια».
 
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «οι γαλοπούλες έχουν ανατραφεί για να παραμένουν ήρεμες σε κάθε περίπτωση, πράγμα που θα είναι πολύ σημαντικό καθώς έλαβαν πρόσκληση να παρουσιαστούν στο υπόγειο του Άνταμ Σιφ την Πέμπτη» επιχειρώντας αναφορά στην σε βάρος του εν εξελίξει έρευνα από το Κογκρέσο.
 

Οι γαλοπούλες, πάντως, πέρασαν «ζωή και κότα» πριν την χορήγηση της προεδρικής χάρης καθώς έμειναν σε δωμάτιο πολυτελές ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον ενώ θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τουςς στο ινστιτούτο της Πολυτεχνικής σχολής της Βιρτζίνια.
 
Η χορήγηση προεδρικής χάρης ξεκίνησε από το 1989 επί προεδρίας Τζορτζ Μπους αν και ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η πρώτη τέτοια κίνηση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ έγινε το 1963 από τον τότε πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Βελιγράδι-Tραυματίστηκαν τρία άτομα
Γυναίκες τρομοκρατούνται με drone για να φορούν χιτζάμπ στο Ιράν-Βασανιστήρια και βιασμοί για όσες δεν υπακούν
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα