Πάρτι… παραλείψεων από το Γραφείο Ευημερίας πίσω από το θάνατο του Στυλιανού

Αναμφίβολα μέσα από το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού, ο οποίος «φώναζε» για βοήθεια αλλά οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι έκλειναν τα αφτιά τους, προκύπτει πως πρόκειται για ένα έγκλημα με ηθικό αυτουργό το ίδιο το κράτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο τον πατέρα του Στυλιανού η Επίτροπος-Εισηγείται τη δίωξή του
 
Αμέλεια, παραλείψεις, ανευθυνότητα… Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας σε πλήρη αδράνεια για χρόνια. Μέχρι που γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού συμβάν, έπειτα από το οποίο ψάχνουμε για ευθύνες, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.
 
Μέσα από το πόρισμα της η Επίτροπος Διοικήσεως, καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες, τόσο ποινικές όσο και πειθαρχικές, σε τέσσερις λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, τους οποίους η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ακολουθεί τις διαδικασίες ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα.      
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ενώ υπάρχει απουσία εκτίμησης κινδύνου για την ύπαρξη βίας τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής.
 
Επίσης διαπιστώνεται παράλειψη κατάλληλου συντονισμού, τόσο κατά τα πρώτα στάδια παρακολούθησης της οικογένειας όσο και αργότερα, παραβιάζοντας σχεδόν όλες τις Διοικητικές Διατάξεις και τα σχετικά Εγχειρίδια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε πάνω από 20 ευκαιρίες η Αστυνομία να σώσει τον Στυλιανό αλλά… αδράνησε
 
Την ίδια ώρα, η Επίτροπος τονίζει με κεφαλαία γράμματα πως δεν υπήρξε καμία εκτίμηση οποιουδήποτε κινδύνου σε σχέση με το γεγονός πως ο άτυχος Στυλιανούς και στο παρελθόν επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, λέγοντας πως υπήρξε «παντελής αδιαφορία».
 
«Για το επίμαχο χρόνο της απόπειρας αυτοκτονίας υπάρχει παντελής αδιαφορία και ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥ με αποτέλεσμα καμία πράξη, καμία αξιολόγηση καμία εξειδικευμένη στήριξη και κανένα ενδιαφέρον να μην ύπαρξη για το ζήτημα του Στυλιανού. Γι’ αυτή την παράλειψη, προκύπτουν σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα δυνάμενα να επιφέρουν τις σοβαρότερες των ποινών, εναντίον της ΛΚΥ1 και της ΛΚΥ2».
 
Εναντίον των εν λόγω δύο λειτουργών εντοπίζονται, τόσο συστημικές αδυναμίες όσο και προσωπικές ευθύνες για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, για αδίκημα που αφορά παράλειψη καταγγελίας περίπτωσης βίας σε βάρος ανηλίκου με ενδεχόμενο παραβίασης του αρ.35Α του περί βίας στην Οικογένεια Νόμος.
 
Επίσης, η Επίτροπος εισηγείται πειθαρχική δίωξη των δύο λειτουργών για παράλειψη περαιτέρω διερεύνησης για το αδίκημα ψυχολογικής βίας εναντίον των παιδιών και σωματικής βίας εναντίον της μητέρας.
 
Σε ότι αφορά το Υπουργείο Παιδείας και τις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, η Επίτροπος δεν καταλογίζει οποιεσδήποτε ευθύνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καληνύχτα Στυλιανέ… Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Tα ευρήματα που άνοιξαν τον δρόμο για σύλληψη της Μουρτζούκου-Πώς ανατράπηκαν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία