Πάνω από οκτώ εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος στο Δυρράχιο από τον σεισμό στην Αλβανία

Τουλάχιστον 8,4 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης.
 
Το παραπάνω είναι συμπέρασμα βγαίνει από μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε και το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο. Οι ερευνητές Βασίλης Τσιρώνης και Αθανάσιος Γκανάς χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα όπου παρατηρείται ανύψωση του εδάφους έως και 8,4 εκατοστά στην περιοχή Hamallaj που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου.
 
Την ίδια ώρα η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, τη στιγμή μάλιστα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζόντων.
 
Τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες σεισμολόγοι εξετάζουν την όποια σύνδεση υπάρχει του τωρινού σεισμού με τον σεισμό που είχε γίνει στις 15 Απριλίου του 1979 βόρεια των Τιράνων και είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ, αλλά και άλλων 9 σεισμικών δονήσεων με μεγέθη τουλάχιστον 6 Ρίχτερ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Δρ. Γιώργος Παραράς-Καραγιάννης πρώην επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου στη Χαβάη ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ότι για τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί στην Αλβανία, ενώ μονάχα σήμερα είχαμε 4 μετασεισμούς ισχυρούς με τον τελευταίο να είναι μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 

Δειτε Επισης

Κατέθεσε στο ΤΑΕ για την φερόμενη επίθεση από πρώην της η Μελίνα Μεταξά-Εκδόθηκε διάταγμα περιοριστικών μέτρων
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή οχήματος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν από κινητά μέχρι πορτοφόλια και ταυτότητες
Πλατφόρμα που μετέφερε όχημα έπεσε σε γκρεμό οκτώ μέτρων-Στήθηκε επιχείρηση για διάσωση 35χρονου
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις
Νεαρός έτρεχε με 121 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο-Δεν κατείχε άδεια οδήγησης