Ευθανασία για το κοάλα που σώθηκε από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία-Υπέφερε από εγκαύματα

Πριν λίγο καιρό, το βίντεο από την Αυστραλία με μία γυναίκα να σώζει μέσα από τις φλόγες ένα κοάλα είχε γίνει viral, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.
 
Ο Λούις -όπως ονόμασαν το κοάλα- μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης με πολύ σοβαρά εγκαύματα στα πόδια και στο στήθος και για ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα, η γυναίκα που τον έσωσε, επισκέφθηκε το κοάλα μετά από μερικές ημέρες.
 
 
Τελικά, δυστυχώς τα εγκαύματα που είχε υποστεί το ζώο από τις φλόγες ήταν τόσο βαθειά που οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν ευθανασία στον Λούις για να μην υποφέρει άλλο.
 

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρά κοάλα στις πυρκαγιές στην Αυστραλία
Υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες κοάλα έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη περιοχή στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
 
Η υπηρεσία προστασίας της πανίδας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασε την ανησυχία της για αυτό «τον ιδιαίτερο πληθυσμό» των κοάλα που ζουν στην περιοχή που καταστράφηκε από τις φλόγες.
 
Πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από κεραυνό το Σάββατο σε μια περιοχή περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Ήδη έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.
 
«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι.
 
«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», κατήγγειλε.
 
Η εκχέρσωση και η αλλαγή χρήσης της περιοχής έχει οδηγήσει στην απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος των κοάλα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η γενετική τους ποικιλομορφία.
 
Περισσότερες από 70 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ξηρασία. Η κατάσταση όμως έχει βελτιωθεί κοντά στο Πορτ Μάκαρι, όπου έχουν σταλεί πυροσβεστικά αεροπλάνα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Βομβαρδίζει τον Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει πως ανταποδίδει τα πυρά
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν της Ρωσίας
Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Υπόθεση διαφθοράς ερευνούν οι Αρχές για την πυρκαγιά σε Β. Μακεδονία-Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα
Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν
Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»