Νίκη ελπίδων με Ρέτσο η Λεβερκούζεν, πρόκριση μέσω Πόλης η Ρεάλ

Η ομάδα της Τουρκίας απείλησε από τα πρώτα λεπτά, αλλά ο Μινιολέ κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Ο πρώην γκολκίπερ της Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε στο 11ο λεπτό. Ύστερα από τη σέντρα από αριστερά, ο Μπουγιούκ κοντρόλαρε εξαιρετικά την μπάλα, την έφερε μπροστά του κι άνοιξε το σκορ για τη Γαλατά.

Ο Οπέντα άγγιξε την ισοφάριση για τους Βέλγους στο 36', αλλά ο Μουσλέρα εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ. Κι ενώ οι γείτονες κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, ήλθε η ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις. Στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Ντιατά μετά από τρομερή ενέργεια νίκησε τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα και έκανε το 1-1.

Μάλιστα ακολούθησαν δυο κόκκινες στα επόμενα δευτερόλεπτα. Η Μπριζ έμεινε με εννιά παίκτες μέχρι το τέλος. Αποβλήθηκαν οι Ντιατά (δεύτερη κίτρινη) επειδή έβγαλε τη φανέλα και Μάτα επειδή κλότσησε το σημαιάκι του κόρνερ.

Η Μπριζ διατήρησε το προβάδισμα για την τρίτη θέση και τη συνέχεια στην Ευρώπη, ενώ έστειλε τη Ρεάλ πριν παίξει με την Παρί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλατασαράι - Μπριζ 1-1 (11' Μπουγιούκ / 90+2' Ντιατά )

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν (22:00)

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπριζ - Ρεάλ (22:00)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Γαλατάσαρά (22:00)

Τσάμπιονς Λιγκ, 1ος Όμιλος

Μεγάλο διπλό στη Μόσχα για τη Λεβερκούζεν με Παναγιώτη Ρέτσο βασικό μετά από ένα χρόνο. Την τρέχουσα σεζόν έχει αφήσει πίσω του όλους τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την περασμένη σεζόν και παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο αγωνιζόμενος με τη Μπάγερν Λεβερκούζεν και την Εθνική Ελπίδων.

Έτσι μετά την πρώτη του εμφάνιση ξανά με τους Γερμανούς για το Κύπελλο και την πρώτη του παρουσία στο Champions League ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ατλέτικο ήρθε και η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο Champions League.

Οι ασπιρίνες άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με το γκολ ενός... Ρώσου. Με απίθανο αυτογκόλ για την ακρίβεια. Σε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα των γηπεδούχων επιχείρησε να διώξει η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ζαμαλεντίνοβ, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Γερμανοί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το σοκ των γηπεδούχων ύστερα από τέσσερα λεπτά (15'), αλλά ο Γκιλιέρμε έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Ντεμιρμπάι. Η "Λόκο" άγγιξε την ισοφάριση στο 26'. Ήταν το πλασέ από κοντά μετά από ολέθριο λάθος στην άμυνα της Μπάγερ, γ παράλληλη μπαλιά προς τον Ρέτσο, με τον φορ των γηπεδούχων να κλέβει τη μπάλα να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κράτησε το μηδέν διώχνοντας με το ένα χέρι. 

Η Λεβερκούζεν κλείδωσε το ματς στο 55ο λεπτό. Ο Μπέντερ δέχθηκε την μπαλιά και με ψιλοκρεμαστό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκιλιέρμε για το 2-0. Αποτέλεσμα που έμελλε ν΄αποδειχθεί και τελικό. Η γερμανική ομάδα κλείδωσε την τρίτη θέση και το Europa League.

Θα περιμένει το ματς στο Τορίνο. Σε περίπτωση που η Ατλέτικο δεν νικήσει τη Γιουβέντους θα έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης ακόμη και στην επόμενη φάση.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Λοκομοτίβ - Λεβερκούζεν 0-2 (11' Ζεμαλέντινοβ (αυτ), 55' Μπέντερ)

Γιουβέντους - Ατλέτικο (22:00)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ατλέτικο - Λοκομοτίβ (22:00)

Λεβερκούζεν - Γιουβέντους (22:00)

Δειτε Επισης

Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης