Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» στην Ελλάδα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», η οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς στην περιοχή της Κινέτας.
 
Συνεχίζει να αγνοείται ένα άτομο
Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην περιοχή του Αντίρριου σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα αναποδογυρίστηκε, το βράδυ της Κυριακής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι αργά το βράδυ, οι διασώστες εντόπισαν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο σημείο δεν κατάφεραν τον απεγκλωβίσουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός ψαράς από την κακοκαιρία στην Ελλάδα
 
Αγνοείται άλλος ένας άνδρας ενώ στο σημείο έσπευσαν και δύτες από την Πάτρα για να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού των δύο ανδρών. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα δύσκολες γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των διασωστών. 

Να σημειωθεί ότι το ιστιοφόρο ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε.

Η κακοκαιρία “Γηρυόνης” που πλήττει την Ελλάδα έχει προκαλέσει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού καθώς τα φαινόμενα αναμένονται ιδιαίτερα έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

 

Τέσσερις οι νεκροί στη Γαλλία από την κακοκαιρία
Οι βροχοπτώσεις «ιστορικής σφοδρότητας» που έπληξαν την Κυανή Ακτή από την Παρασκευή και οι εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γαλλίας, που πάντως επισήμαναν ότι τα ακραία φαινόμενα αποκλιμακώνονταν χθες στις περισσότερες πληγείσες περιοχές.
 
Προηγούμενος απολογισμός των γαλλικών αρχών έκανε λόγο για δύο νεκρούς.
 
Έπειτα από πολύωρες έρευνες, σωστικά συνεργεία που επιχειρούσαν στον νομό Βαρ εντόπισαν δύο πτώματα και το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού από την Γκρας που αγνοείτο από το Σάββατο, ανακοίνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του Βαρ χθες βράδυ.
 
Ένας άνθρωπος που είχε πέσει στα νερά από το πλεούμενο που μόλις τον είχε διασώσει βρέθηκε νεκρός στο Μουί αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ άλλο ένα πτώμα, ενός πενηντάρη, βρέθηκε στην περιοχή Καμπάς μέσα στο αυτοκίνητό του.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη νομαρχία Βαρ χθες, διαβεβαίωσε αφού συναντήθηκε με πληγέντες ότι πλέον «ο κίνδυνος» έχει ξεπεραστεί, «είναι πίσω μας», καθώς οι πλημμύρες υποχωρούν και η ένταση των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες.

Δειτε Επισης

Επαναβεβαίωσε στον Πρόεδρο την προσήλωση του ΗΒ στο συμφωνημένο πλαίσιο ο Στάρμερ
Ο «βασιλιάς των διαμαντιών» συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος-Αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Μετακινεί το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Αδικαιολόγητη στοχοποίηση παιδιών»
Οδηγίες Υπ. Υγείας για το εμβολιαστικό πλάνο για Covid και γρίπη-Προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες
Αντιδράσεις κομμάτων στις καταγγελίες Φαίδωνα για τη δομή ανηλίκων-Ζητούν παρέμβαση του κράτους
Αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό Χριστοδουλίδης και Δημητρίου-Επανέλαβε στήριξη ο ΔΗΣΥ
Προσπαθεί να επιβάλει την ατζέντα του στην τριμερή ο Τατάρ-«Ας λένε ότι θέλουν στην νότια Κύπρο»
Βανδαλισμοί στο δημοτικό Κιτίου-Έρευνες εάν συνδέεται με τις ζημιές στο Γυμνάσιο
Ζήτησε ενοχή του πάτερ Αντώνιου για το σκάνδαλο της Κιβωτού ο Εισαγγελέας
Ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου που παρενοχλούσε σεξουαλικά 17χρονη