Στο πλευρό της Κύπρου η Γαλλία για το θέμα των αγνοουμένων

Τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του θέματος της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και την ετοιμότητά της να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Isabelle Dumont στον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, τη Δευτέρα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την κ. Dumont για θέματα των αρμοδιοτήτων του και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
 
«Ο κ. Φωτίου σημείωσε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της επίλυσης αυτού του ανθρωπιστικού ζητήματος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μείωση του ρυθμού ανεύρεσης λειψάνων για σκοπούς ταυτοποίησης δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της ΔΕΑ», αναφέρεται.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας, προστίθεται, ζήτησε τη συνδρομή της Γαλλίας, μέσω της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.
 
Συγκεκριμένα ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να δώσει απρόσκοπτη πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες, όλες τις πληροφορίες από τα στρατιωτικά της αρχεία, καθώς επίσης και πληροφορίες για τους χώρους ταφής  που επανατάφηκαν λείψανα που σκόπιμα μετακινήθηκαν από τους πρωτογενείς χώρους ταφής.
 
Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας συζήτησε με την κ. Dumont το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα διασποράς.
 
«Από την πλευρά της, η κ. Dumont υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας της στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του θέματος διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία και ετοιμότητα της Γαλλίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»