Κακοποιημένες Μέρκελ, Χίλαρι και Ομπάμα… γιατί είναι γυναίκες

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τιμά ο Ιταλός καλλιτέχνης και ακτιβιστής Αλεσάντρο Παλόμπο με μια σειρά φωτογραφιών κακοποιημένων γυναικών της πολιτικής σκηνής.

Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Facebook την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με μώλωπες, την πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον αιμόφυρτη αλλά και την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Μαζί τους ως κακοποιημένες εμφανίζονται η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος  Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης πολιτικός Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Στο κάδρο βρίσκονται τόσο η Ινδή πολιτικός Σόνια Γκάντι, όσο και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, η οποία έγινε τελευταία αποδέκτης σεξιστικών σχολίων από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Είμαι θύμα βίας», «Λαμβάνω χαμηλότερο μισθό», «Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θέλω να παντρευτώ», «Έχω υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων», είναι μερικές από τις φράσεις που συνοδεύουν τις εικόνες. 

 

Πηγή: ATHENS Voice

Δειτε Επισης

Ο φερόμενος ως δολοφόνος μιας βουλευτή στις ΗΠΑ πήγε στα σπίτια τεσσάρων πολιτικών εκείνη τη νύχτα
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Εκταφή 796 βρεφών που πέθαναν μέσα σε ένα θρησκευτικό ίδρυμα-Τίτλοι τέλους στην υπόθεση που σόκαρε την Ιρλανδία
WSJ: Το Ιράν ζητά αποκλιμάκωση των επιθέσεων και βάζει όρους για να διαπραγματευτεί
Συναγερμός από ΟΗΕ: Κινδυνεύει από λιμό η Λωρίδα της Γάζας αν δεν πάει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια
BINTEO: Η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει το κρατικό κανάλι του Ιράν ενώ βρισκόταν στον αέρα
Η Τεχεράνη επιδιώκει επειγόντως συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ για τον τερματισμό των εχθροπραξιών
Ουρές χιλιομέτρων σε αυτοκινητοδρόμους καθώς κάτοικοι της Τεχεράνης επιχειρούν να φύγουν εν μέσω επιδρομών
Οδηγία εκκένωσης από το Νετανιάχου στους κατοίκους της Τεχεράνης-«Βρισκόμαστε στον δρόμο προς τη νίκη»
Σημαντικό πλήγμα στην αγορά ναρκωτικών κατάφερε η ΕΕ-Διέλυσε την πλατφόρμα Archetyp στο dark web