Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε σε ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας υπέκυψε, το ένατο μέλος μίας οικογένειας που ξεκληρίστηκε, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
 
Ο Μοχάμεντ Αμπού Μαλχούς αλ Σαουάρκα, 40 ετών, πέθανε αφού είχε τραυματιστεί «στη σφαγή στην οποία οκτώ μέλη» της οικογένειάς του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στις 14 Νοεμβρίου, στη διάρκεια μίας ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κούντρα.
 
Ο αδελφός του θανόντα, ο Ράσμι Αμπού Μαλχούς, 45 ετών, σκοτώθηκε μαζί με τις δύο συζύγους του και τα πέντε παιδιά τους στο πλήγμα αυτό, από το οποίο τραυματίστηκαν περίπου δέκα άνθρωποι στην Ντέιρ αλ Μπάλαζ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε την ώρα που εξαπολύθηκε η επίθεση, «δεν προβλεπόταν να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων».
 
Οι ισραηλινές αρχές είχαν εξηγήσει ότι στοχοθέτησαν τον Ράσμι Αμπού Μαλχούς, ο οποίος φέρεται να ήταν «διοικητής» του Ισλαμικού Τζιχάντ. Ωστόσο το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα ανακοίνωσε ότι αυτός ήταν «γνωστός ως ένα πρόσωπο που πρόσκειται στον Ισλαμικό Τζιχάντ, αλλά δεν ήταν διοικητής του».
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία-Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά
Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς