Ανατροπή πρωταθλήτριας για τη Γιουβέντους

Για 74 λεπτά η Κυρία δεν υπήρχε στο Μπέργκαμο και όδευε προς ήττα, αλλά αρκούσε ένα 15λεπτο για να πάρει μεγάλη νίκη με δύο γκολ Ιγουαΐν και ένα του Ντιμπάλα.

Η Γιουβέντους ήξερε ότι η αποστολή της στο Μπέργκαμο μόνο εύκολη δεν ήταν. Ειδικά έπειτα από διακοπή πρωταθλήματος. Απέναντι της, άλλωστε, ήταν μια ομάδα που έχει τον κατάλληλο αέρα σε αυτά τα ματς, μετά τα τρία χαρούμενα 90λεπτα που είχε πέρυσι απέναντι στους Τορινέζους: Δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και μια 3άρα στο κύπελλο. Μέχρι και το 74ο λεπτό φαινόταν ότι το σερί θα μεγάλωνε, αφού το γκολ του Γκόσενς (56') είχε βάλει μπροστά την Αταλάντα, η οποία είχε χαμένο πέναλτι (Μπάροου) και ευκαιρίες, αλλά οι Μπιανκονέρι αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους: 1-1 ο Ιγουαΐν στο 74', 1-2 ο Ιγουαΐν στο 82, 1-3 ο Ντιμπάλα στο 93' και αφού δε χάνουν βαθμούς σε τέτοιο ματς... 

Τα πράγματα από νωρίς φάνηκε ότι θα στράβωναν για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, αφού στο 17' ήρθε το καθιερωμένο, πλέον, πέναλτι με χέρι. Με δύο διαφορές αυτή τη φορά όμως... Δεν το έκανε ο Ντε Λιχτ αλλά ο Κεντίρα και ο αντίπαλος, εν προκειμένω ο Μπάροου, το έχασε (οριζόντιο δοκάρι). Ετσι, το 0-0 παρέμεινε, όπως συνέβη και στο 23' με τη δυνατή επέμβαση του Σέζνι σε κεφαλιά του Πάσαλιτς, ή στο 25' όταν ο Ντε Σίλιο πρόλαβε να... ταπώσει τον Χάτεμπερ που ήταν έτοιμος για γκολ. Στο επόμενο λεπτό βγήκε ο τραυματίας Μπερναρντέσκι για να μπει ο Ράμσεϊ και το ημίχρονο έφυγε χωρίς κάτι αξιόλογο για τη Γιουβέντους. 

Ετσι άρχισε και το δεύτερο, όπου η Αταλάντα βρήκε τελικά το γκολ στο 56' με την κεφαλιά του -αμαρκάριστου στο πίσω δοκάρι- Γκόσενς μετά τη σέντρα του Μπάροου (1-0). Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν μπροστά στο σκορ και δεν κινδύνευε καθόλου από τους Μπιανκονέρι, για τους οποίους πήγε να βάλει γκολάρα ο Ντιμπάλα στο 67' αλλά πήγε για μια παραπάνω ντρίμπλα... Ο Ιγουαΐν, από την άλλη, δεν το σκέφτηκε καθόλου για να γυρίσει και να σουτάρει στο 74', κάνοντας το 1-1 με τη "βοήθεια" και του Τολόι. Το χέρι του Εμρέ Τσαν στο 79' έγινε επειδή η μπάλα πήγε εκεί από το πόδι του οπότε ο άνετος Ρόκι (ο οποίος έδινε εύκολα κάρτα και ήλεγχε συνεχώς το ματς) δεν υπέδειξε κάτι και στο 82' το γύρισμα του Κουαδράδο είχε ως αποτέλεσμα το 1-2 του Ιγουαΐν. Ο οποίος, στο 92', έπειτα από δύο γκολ έδωσε και την ασίστ στον Ντιμπάλα για το 1-3 με ωραία κίνηση και τελείωμα.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (86' Τραορέ), Γκόσενς (71' Καστάν), Πάσαλιτς, Γκόμες, Μπάροου (57' Μουριέλ).

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Κεντίρα (70' Εμρέ Τσαν), Πιάνιτς, Μπεντανκούρ (58' Ντάγκλας Κόστα), Μπερναρντέσκι (26' Ράμσεϊ), Ντιμπάλα, Ιγουαΐν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες, μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς
Απάντησαν όλοι καταφατικά εκτός από την Τουρκία για τις ημερομηνίες της πολυμερούς-«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε»
Συνέλαβε δύο πρόσωπα ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός-Πήγαν να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα
Στο κελί ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα-Τι ισχυρίστηκε
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό
Πυροβόλησε εν ψυχρώ την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε ο 54χρονος-Μαρτυρίες από κατοίκους
Απασφάλισε ο Κρις, συνδέει την καταγγελία για Κατσουνωτό-«Αστυνομικοί έλεγαν σε ανακρινόμενα πρόσωπα θέλουμε την κεφαλή της Άννας επί πίνακι»
Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ-«Είμαι πολύ περήφανος για το Ιράν και το Ισραήλ, η εκεχειρία πάει πολύ καλά»
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Στην ατζέντα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή