Κλιματική αλλαγή: Απεργίες πείνας σε 27 χώρες από ακτιβιστική οργάνωση

Οι ακτιβιστές του κινήματος που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής Extinction Rebellion ασκούν πιέσεις για να αναληφθεί γρηγορότερα δράση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εισερχόμενοι σε μια τρίτη φάση των κινητοποιήσεών τους με απεργίες πείνας σε 27 χώρες.
 
Οι κινητοποιήσεις αυτές, οι οποίες θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, άρχισαν την Δευτέρα, και άντλησαν εν μέρει την έμπνευσή τους από τον 20χρονο Τζιοβάνι Ταμάκας, έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, ο οποίος έκανε με δική του πρωτοβουλία απεργία πείνας τον περασμένο μήνα μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
 
«Κάνουμε απεργία πείνας επειδή δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωνε σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιχειρηματολογούσε ότι κυβερνήσεις και εταιρείες «έχουν αποτύχει με εγκληματικό και καταστροφικό τρόπο να αντιμετωπίσουν την επείγουσα ανάγκη για το κλίμα και την οικολογία».
 
Στις ΗΠΑ ακτιβιστές άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη του γραφείου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αρνήθηκε να πάρει μέρος σε μια συνέντευξη που θα βιντεοσκοπείτο με μέλη της οργάνωσης.
 
Η Πελόζι εξέδωσε ωστόσο ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι αντλεί «έμπνευση» από τους νεαρούς ακτιβιστές για το κλίμα και ότι οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ «εργάζονται αδιάκοπα για την διαφύλαξη του περιβάλλοντός μας και την διασφάλιση ενός υγιούς, βιώσιμου κόσμου για τα παιδιά μας».
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝASA για διάσωση των δύο αστροναυτών που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα
Η... μαύρη λίστα του Τραμπ-Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών
Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 5,5 Ρίχτερ-Στους δρόμους οι κάτοικοι (pics&vids)
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία-Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά
Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς