Ενενήντα οι άνδρες από τους 120 μετανάστες που έφτασαν χθες από τη Συρία στον Πρωταρά

Στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, μεταφέρθηκαν οι 120 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε ακυβέρνητη άκατο, ανοιχτά της ελεύθερης Αμμοχώστου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλοιάριο επέβαιναν 120 μετανάστες μεταξύ των οποίων δεκατέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι, τρεις γυναίκες, έξι ανήλικα παιδιά μέλη των οικογενειών και ενενήντα έπτά άνδρες διαφόρων ηλικιών.
 
Πρόκειται για Σύριους που πλήρωσαν από τέσσερις χιλιάδες δολάρια έκαστος για να μεταφερθούν με πλοιάριο στην Κύπρο. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι 120 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο στη Κοκκινοτριμιθιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τη Συρία το πλοιάριο με τους εκατό μετανάστες-Ψάχνουν τους διακινητές
 
Η Λιμενική Αστυνομία εντόπισε το σκάφος γύρω στις 2 και 30 το μεσημέρι, έξι ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, πλοιάριο με μετανάστες.
 
Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο, που απέπλευσε από τη Συρία, επιβιβάστηκαν στην άκατο και οδηγήθηκαν έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι. Ωστόσο επειδή η άκατος δεν μπορούσε να εισέλθει στο καταφύγιο, άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας μετέφερε τους μετανάστες με φουσκωτό σκάφος στη στεριά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοιάριο με δεκάδες μετανάστες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
 
Η Υπηρεσία Μετανάστευσης αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία της καταγραφής των στοιχείων των 120 προσώπων, ενώ διενεργήθηκαν εξετάσεις για τους διακινητές των μεταναστών και διερευνήθηκε κατά πόσον αυτοί βρίσκονται εντός του πλοιαρίου.
 
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά εντός Νοεμβρίου όπου πλοιάριο μεταφέρει πάνω από εκατό μετανάστες στην Κύπρο, αφού στις 4 Νοεμβρίου είχε φθάσει στο νησί βάρκα με 131 πρόσφυγες.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας
Δίπλα στους νοσηλευτές ο ΠΙΣ-«Ακρογωνιαίος λίθος φροντίδας προς τους ασθενείς»
Προκήρυξε θέσεις για ΣΥΟΠ η Εθνική Φρουρά-Δέχεται αιτήσεις μέχρι 27 Ιουνίου
Ζητά επένδυση στο προσωπικό του τομέα της υγείας η ΠΑΣΥΝΟ-«Γάγγραινα Η έλλειψη νοσηλευτών για το σύστημα»
Εκ πρώτης όλοι θετικοί για Αναστασίου στην ΕΔΕΚ-Περιμένουν κείμενο για να το υπογράψουν
Διασώθηκε σκυλάκι από την φωτιά στο διαμέρισμα στη Λακατάμια-Απουσίαζαν οι ένοικοι
Θλίψη στην Αστυνομία-Έσβησε η αστυφύλακας Μέμνια Γεωργίου
Φωτιά από φουκού σε οικία στον Αρχάγγελο-Με εγκαύματα στο Νοσοκομείο η ένοικος
Ξεκινά και επίσημα η αποστολή της Ολγκίν-Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την κάθοδο στην Κύπρο