Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατάθεσε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και εν συνεχεία θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και ο στόχος πρωτογενούς  πλεονάσματος για το 2020 ανέρχεται σε 3,56% του ΑΕΠ, στο πλαίσιο της Ενισχυμένης ΕποΠΤείας.

Όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, «βασική προτεραιότητα της δημοσιονομικής στρατηγικής για το έτος 2020 αποτελεί η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση της υπερφορολόγησης, η ενίσχυση των επενδύσεων και των διαθέσιμων εισοδημάτων των πολιτών και η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με παράλληλη διασφάλιση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που περιλαμβάνονται στους όρους της Ενισχυμένης Εποπτείας».

Δειτε Επισης

Απειλούσε ότι θα πυροβολήσει αστυνομικούς 42χρονος στα Χανιά-Έκρυβε οπλοστάσιο στο σπίτι του
Απίστευτη ψαριά για ψαροντουφεκά στον Βόλο-Έβγαλε από τη θάλασσα ροφό 27 κιλών
Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Αθήνας-Καθηλωμένα τα αεροπλάνα
Κατέληξε 23χρονος οδηγός που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Ελλάδα-Είχε παντρευτεί και βαπτίσει την κόρη του το Σάββατο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Ο ήρωας που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα παιδιά έκανε τατουάζ τα πρόσωπα του Σπύρου και του Νίσι
Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι-Έχει διαταχθεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια
Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ελλάδα-Πληροφορίες για τραυματίες
Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό από το μπαλκόνι-«Με φακούς ακολουθούσαμε το κλάμα του»