Ιταλικό υδρο-ωκεανογραφικό πλοίο στο λιμάνι Λάρνακας

Το ιταλικό υδρο-ωκεανογραφικό πλοίο Ammiraglio Magnaghi, υπό τη διοίκηση του Καπετάνιου Φρεγάτας Roberto Rossini, αγκυροβόλησε χθες Τετάρτη στο λιμάνι της Λάρνακας όπου και θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Το πλοίο εκτελεί δραστηριότητα παρουσίας και εποπτείας στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Ιταλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Προστίθεται πως το πλοίο Magnaghi πλέει από το 1974 για την ασφάλεια όλων των ναυτικών και ασκεί τη δραστηριότητά του σε στενή συνεργασία με το Υδρογραφικό Ινστιτούτο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η μονάδα πραγματοποίησε πολυάριθμες υδρογραφικές εκστρατείες κατά μήκος των ακτών διαφόρων μεσογειακών χωρών και όλων των εθνικών ακτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλοίο του Ιταλού Πρέσβη στη Λευκωσία Αντρέα Καβαλλάρι.

Δειτε Επισης

Στην Αθήνα με ασφάλεια 22 Κύπριοι πολίτες-Επέστρεψαν από το Ισραήλ και το Ιράν
Έστησαν επιχείρηση και κατάσχεσαν 2,5 κιλά ναρκωτικά οι Αρχές-Δύο συλλήψεις
Εξετάζει εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ο Τράμπ-«Επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια απλή εκεχειρία»
Δεκάδες νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Με νεφώσεις και ανέμους το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία
Χειροπέδες σε 16χρονο για την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Άφαντοι οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι
LIVE: Βομβαρδίζει την Τεχεράνη το Ισραήλ-Εκτόξευσαν υπερηχητικούς πυραύλους οι Φρουροί της Επανάστασης
Σε δίκη ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού ο ιερέας Δήμος Σερκελίδης-Έστειλε καταγγελία κατά Αρχιεπισκόπου
Ξεκινά η εξέταση του ΥΠΑΝ για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές
Πήραν την ανιούσα οι τιμές των καυσίμων-Εξέδωσε διάταγμα για κηροζίνη λόγω... Χάϊφα και ζήτησης ο Παπαναστασίου