Ενημέρωσε τον Φάνον για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ ο Χριστοδουλίδης

Με συνάντηση που είχε την Τρίτη το απόγευμα με τον υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, ο Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και άλλους αξιωματούχους.
 
Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Φάνον συζητήθηκαν οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι περιφερειακές εξελίξεις, με αναφορές στο Ισραήλ, στον Λίβανο, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Λιβύη.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Φάνον για Ενεργειακό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, τους μελλοντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πολλαπλές μαχαιριές δέχθηκε το θύμα της απόπειρας φόνου, υπέστη σοβαρή αιμορραγία-Υπό κράτηση ο 53χρονος
Σ. Στεφάνου: Στόχος μια ελεύθερη, επανενωμένη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Το συγκινητικό τραγούδι για την Αντριάνα Νικολάου-«Ο γιος σου έγινα κι εγώ κι όλοι εμείς, δικαιοσύνη θα ζητάμε με μανία»
Άρχισε η απολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου στον ανακριτή Αχαΐας
Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος