Τούρκος ΥΠΕΣ: Η Τουρκία θα στείλει τα μέλη του ΙΚ που έχει συλλάβει πίσω στις χώρες του

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα στείλει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει και κρατεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους, καθώς διαμαρτυρήθηκε για την αδράνεια των Ευρωπαίων στο θέμα αυτό.
 
"Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Είναι επίσης ανεύθυνο", είπε ο αξιωματούχος λέγοντας ότι η Ευρώπη αφήνει την Τουρκία να διαχειριστεί μόνη της το θέμα των φυλακισμένων. "Θα στείλουμε τα συλληφθέντα μέλη του Νταές πίσω στις χώρες τους", είπε στους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
 
Η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή της Συρίας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων
BINTEO: Boeing τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση, βγήκαν στο φτερό οι επιβαίνοντες-Συγκλονιστικές εικόνες
ΒΙΝΤΕΟ: Εισβολή διαδηλωτών στον Trump Tower-Φώναζαν «σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ», 98 συλλήψεις
Ο Πούτιν βρίσκει τις αδυναμίες της συμφωνίας ΗΠΑ-Ουκρανίας για εκεχειρία και τις εκμεταλλεύεται
Ένοχη για «σύγχρονη δουλεία» κρίθηκε δικαστής από την Ουγκάντα
Η διπλωματική ντρίπλα Πούτιν για την εκεχειρία στην Ουκρανία, ο πρώτος πονοκέφαλος για τον Τραμπ
Η Ρωσία θέτει όρους για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών