Αναχαίτισαν τέσσερις ρουκέτες πάνω από το Υψίπεδο Γκολάν οι Ισραηλινοί

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ, αναχαίτισε σήμερα τέσσερις ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.
 
Μερικά λεπτά νωρίτερα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην περιοχή του κατεχόμενου από το Ισραήλ τμήματος του Υψιπέδου του Γκολάν.
 
"Εντοπίστηκαν τέσσερις εκτοξεύσεις από τη Συρία εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, που αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα της ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. "Δεν διαπιστώθηκε κανένα πλήγμα σε κοινότητες στο Ισραήλ", πρόσθεσε.
 
Περίπου 450 ρουκέτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, εκτοξεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του εδάφους του Ισραήλ έπειτα από τον "στοχευμένο" φόνο ηγετικού στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, που θεωρείται πως πρόσκειται στο Ιράν.
 
Δεν εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη συριακή επικράτεια κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών αυτών, που τερματίστηκαν με μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία επιτεύχθηκε με μεσολάβηση της Αιγύπτου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δριμεία επίθεση Στάρμερ σε Πούτιν-«Δεν είναι σοβαρός όταν μιλά για ειρήνη, προσπαθεί να κωλυσιεργήσει»
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Νότιας Κορέας
Εκ των εγκεφάλων ο καταζητούμενος για κύκλωμα μαστροπείας-Δρούσε ως μεταφορέας ο συλληφθέντας
Αρκετά τα προϊόντα που εισάγονται και βαφτίζονται ως Κυπριακά ή Ελληνικά-Ανησυχία για όξυνση του φαινομένου
Νέο μπάχαλο με το σύστημα φωτοεπισήμανσης-Προς αναπομπή ο Νόμος για το τελεσίγραφο για χρονοδιακόπτες
Οι ανακατατάξεις στο σκηνικό, οι αριθμοί-εργαλείο και οι ανησυχητικές ενδείξεις για τα κόμματα
Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις κάνουν έκκληση στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη Γενεύη
Το Κρεμλίνο βλέπει με συμπάθεια την έκκληση Τραμπ για Ουκρανούς στρατιωτικούς
Ο Ζελένσκι βλέπει μια καλή ευκαιρία τερματισμού του πολέμου με τη Ρωσία
Συνάντηση εργασίας Μακρόν-Σολτς την Τρίτη στο Βερολίνο