Α. Κυπριανού: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι θέσεις που θέτει ο Τούρκος ΥΠΕΞ με τις χθεσινές του δηλώσεις είναι απαράδεκτες, είναι θέσεις που ουσιαστικά δυναμιτίζουν την κάθε προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε σημερινή διάσκεψη Τύπου.
 
Αυτά που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλείται, πρόσθεσε, καλύπτονται με τρόπο πολύ ικανοποιητικό στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, όπου ξεκάθαρα μιλά για πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη διακυβέρνηση του τόπου και ξεκαθαρίζει ότι θα έχουν μια θετική ψήφο, αλλά όχι παντού.
 
«Η Τουρκία λοιπόν, αν διαφωνεί με το πλαίσιο του ΓΓ να το πει ξεκάθαρα και να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όποια προβλήματα θα προκύψουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
 
Ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι θέλει για ακόμη μια φορά να απευθυνθεί στους κκ. Αναστασιάδη και Ακιντζί «για να τους πούμε ότι είναι Κύπριοι και εκείνο που θα πρέπει να καθοδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους είναι το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να μεταβούν στο Βερολίνο με πρόθεση να συνεργαστούν έτσι ώστε να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς και εάν και εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να παρεμβάλλει εμπόδια να αναλάβει την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις θα προκύψουν».
 
Ερωτηθείς εάν μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου θεωρεί ότι η Τουρκία θέλει λύση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εμείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τρόπο που θα την υποχρεώνει να τοποθετηθεί, να φανεί ξεκάθαρα αν θέλει ή όχι. «Και αν δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όχι να δακτυλοδειχνόμαστε εμείς για τυχόν αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου-Ο ένας ανήλικος
Πάνω από 10 πυροβολισμούς κατά του οχήματος της 64χρονης-Στο μικροσκόπιο τα CCTV από την περιοχή
Δέσμευσε περιουσία δύο καταδικασθέντων για ναρκωτικά το Κακουργιοδικείο
Δριμύ κατηγορώ ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για διαφθορά-«Κατά τη διακυβέρνησή τους απογειώθηκε η θεσμική διαπλοκή»
Καταχωρείται η υπόθεση για την θανάτωση του καγκουρό-Στο κατηγορητήριο κι άλλα πρόσωπα εκτός από τον 36χρονο
Η «χαλαρότητα» στο ΚΕΠ και η κατάθεση Πετρίδη στο επίκεντρο της δίκης για Al Jazeera
Εξέφρασε στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τέλος στις καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις δανείων-Όσα αλλάζουν
Κάθειρξη 16 ετών σε νεαρή που μετέφερε 40 κιλά ναρκωτικά στην Κύπρο (pics)
«Η αγάπη δεν φοβάται»-Καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση σε βάρος 17χρονου η ACCEPT