Τη λειτουργία «Παρατηρητών του Δάσους», προωθεί η Νεολαία Περιφέρειας Π. Χρυσοχούς

 
Την λειτουργία «Παρατηρητών του Δάσους» εφαρμόζει η Νεολαία Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς, με στόχο να είναι χρήσιμη και να προσφέρει ουσιαστικά.
 
Με σχετική της ανακοίνωση η Νεολαία Περιφέρειας Π. Χρυσοχούς, που  καταδικάζει ανεπιφύλακτα και με αποτροπιασμό τις πρόσφατες πυρκαγιές του Ακάμα, και εκφράζει  την οδύνη της  για την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε. Η αποκατάσταση είναι δυστυχώς δύσκολη και θα χρειαστεί χρόνο, σημειώνει.
 
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, με την λειτουργία των «Παρατηρητών του Δάσους», oι προσπάθειες, όπως αναφέρει με σχετική της ανακοίνωση θα είναι συνεχείς για ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των επισκεπτών του Ακάμα σε ένα σχέδιο παρατήρησης και παροχής προς την Αστυνομία πληροφοριών για κάθε ύποπτη δραστηριότητα στην περιοχή.
 
Επίσης θα προωθηθεί η οργάνωση και ο  συντονισμός με την Αστυνομία όλων των προσώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον Ακάμα, κτηνοτρόφων, γεωργών, ψαράδων, καθώς και τους κυνηγετικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής.
 
Επιπρόσθετα θα προωθηθεί και ο συντονισμός με το Τμήμα Δασών, αλλά και η  οργάνωση και ετοιμότητα των μελών  για μαζική συμμετοχή στην αναδάσωση και αποκατάσταση του καμένου δάσους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

H Yφ. Πολιτισμού υπογράφει στην Ιταλία Μνημόνιο Συναντίληψης για παράνομες αρχαιότητες
Τζ. Χριστοδούλου: Η ισότητα ανδρών-γυναικών στην εργασία αναγκαία για ενίσχυση κοινωνικής συνοχής
Κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που ήταν απομιμήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
Καλεί το ΥΠΑΝ να συνεχίσει το διάστημα για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών η ΠΟΕΔ
«Ήταν πάντα ακέραιος και δεν δίσταζε να πει την αλήθεια»-Η Λάρνακα αποχαιρέτησε το Χαράλαμπο Ζαχαρίου
Χωρίς Κωστή Ευσταθίου οι εκλογές της ΕΔΕΚ-Κρίθηκε ότι δεν είναι μέλος
Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Ενοχλημένος που ο Πρόεδρος αναφέρεται σε επανενωμένη Κύπρο ο Τατάρ