Αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας από το νέο Ποινικό Κώδικα στην Ελλάδα

Αποσύρεται, μετά τις αντιδράσεις η διάταξη περί βλασφημίας που είχε ενταχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα στην Ελλάδα.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η κυβέρνηση θα αποσύρει την επίμαχη διάταξη από το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή.
 
Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης, που είχε καταργηθεί τον Μάιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση, στην προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων που κάνει η κυβέρνηση. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.
 
Σημειώνεται, ότι έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επαναφορά της διάταξης περί βλασφημίας. Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε κατάπτυστη τη διάταξη και υπογράμμισε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.
 
«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα», σημείωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Τα σημάδια στο σώμα του 24χρονου από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι απαγωγείς-Το «βιογραφικό» των συλληφθέντων
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα
Στο Αυτόφωρο πέντε γυναίκες για pole dancing στα Ανάκτορα στην Κέρκυρα
Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής γιου επιχειρηματία στην Ελλάδα
Στο κάδρο της Αστυνομίας ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας στη Νέα Χαλκηδόνα-«Την εκβίαζε και την πίεζε»
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό