Ανησυχία στη Δύση-Στη Συρία δοκιμάστηκε ο «φονιάς των F-35»

Πολύ κοντά στην έναρξη της πλήρους παραγωγής ενός οπλικού συστήματος που θεωρείται ως ο «φονιάς των F-35» φαίνεται ότι βρίσκεται η Ρωσία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στη Δύση.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα θέσουν σύντομα σε λειτουργία το διαβόητο νέο πυραυλικό σύστημα S-500, το οποίο θα «συμπληρώσει» τους S-300 και S-400.

Πόσο κοντά βρίσκεται η Ρωσία στο να καταστήσει λειτουργικό τον «φονιά των F-35»; Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας που επικαλείται η Ισβέστια, το σύστημα ήδη δοκιμάστηκε στη Συρία, αν και η Μόσχα διαψεύδει... μετά βδελυγμίας τις πληροφορίες αυτές.

Αν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των S-500 παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, πληροφορίες και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βεληνεκές 600 χλμ, χρόνο αντίδρασης το πολύ τα 4 δευτερόλεπτα και πυραύλους που μπορούν να αναχαιτίσουν υπερηχητικά βλήματα και διηπειρωτικούς πυραύλους.

Μάλιστα, εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι οι S-500 μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και δορυφόρους σε σχετικά χαμηλή τροχιά, ενώ Ρώσοι εκπρόσπωποι της πολεμικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν απάντηση στο συγκεκριμένο οπλικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να πετάξουν την Τουρκία έξω από το πρόγραμμα των F-35 μόλις η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τους S-400, θεωρώντας ότι το σύστημα θα μπορούσε να «μάθει» να ξεχωρίζει τα stealth μαχητικά F-22 και F-35.

Δειτε Επισης

Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Τραγωδία στην Τουρκία... Οκτώ νεκροί από σύγκρουση μπετονιέρας με μικρό λεωφορείο
Ποια είναι η Μονή της Χώρας με τα πανέμορφα ψηφιδωτά που κάνει τζαμί ο Ερντογάν
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»