Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Λίγα λεπτά μετά τις 19.30 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μετέφερε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Τον Κινέζο Πρόεδρο υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβερνήσεως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δέδνιας.
 
Ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.
 
Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.
 
Στο επίκεντρο της επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά, την οποία θα επισκεφθεί ο Kινέζος Πρόεδρος μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Δευτέρας.
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το πρωί της Δευτέρας, στις 09:50, ο Κινέζος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
 
Στη συνέχεια, στις 11:10 ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
 
Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.
 
Αργότερα, στις 16.30 οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Τα σημάδια στο σώμα του 24χρονου από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι απαγωγείς-Το «βιογραφικό» των συλληφθέντων
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα
Στο Αυτόφωρο πέντε γυναίκες για pole dancing στα Ανάκτορα στην Κέρκυρα
Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής γιου επιχειρηματία στην Ελλάδα
Στο κάδρο της Αστυνομίας ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας στη Νέα Χαλκηδόνα-«Την εκβίαζε και την πίεζε»
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό