Μαχητική ψυχή, καρυδάτη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

Του το χρωστούσε ο Θεός της μπάλας, το πήρε με τη φανέλα που ζυγίζει τόνους. Τέτοιες ανατροπές από 0-2 στο 67' σε 3-2 στο φινάλε, ΜΟΝΟ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το πρώτο του τρίποντο ως γηπεδούχος στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι από τις 28 Οκτώβρη του 2017 και την πήρε με απίστευτη ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ (3-2), αν και έχανε με 0-2 από το πρώτο ημίχρονο! 

Οι «πράσινοι» γύρισαν τούμπα ένα ματς που έμοιαζε χαμένο από χέρι και με κατάθεση ψυχής στο τελευταίο 25λεπτο πανηγύρισαν με τη ψυχή τους μία πολύ μεγάλη νίκη που την είχαν τόσο πολύ ανάγκη φορώντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα την επετειακή ριγέ φανέλα. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ενθουσιασμό το ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να κλείσει την ΑΕΚ στην περιοχή της, πλην όμως όσο περνούσε η ώρα η Ενωση ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη μπάλα για πολύ ώρα στα πόδια της. 

Η τετράδα των Μάνταλου, Βέρντε, Λιβάια και Ολιβέιρα έκανε ό,τι ήθελε κάθε φορά που βρίσκονταν στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και η στρατηγική του Νίκου Κωστένογλου να δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό και να τον χτυπήσει στο τρανζίσιον βγήκε σε απόλυτο βαθμό. 

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΕδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!

Μόνο ο Χατζηγιοβάνης ήταν απειλή για την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων που ταυτόχρονα σε κάθε απόπειρα επίθεσής τους δημιουργούσαν ανασφάλεια και θέματα στο «τριφύλλι». 

Ειδικά ο Βέρντε έκανε «όργια» στη δεξιά πλευρά και προβλημάτισε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια τον Ινσούα, με τον Ιταλό μεσοεπιθετικό να ξεκινάει τη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ με το εκπληκτικό σουτ του Μπακάκη στο 18’ (0-1). 

Το προβάδισμα στο σκορ έδωσε «φτερά» στο «Δικέφαλο» που είχε βραχυκυκλώσει το «χτίσιμο» παιχνιδιού των «πράσινων» και με μία στατική φάση που έπιασε στον ύπνο τη γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού διπλασίασε τα τέρματά του στο 36’ με σκόρερ τον Ολιβέιρα (0-2).

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να έχει δίκαια προβάδισμα δύο τερμάτων  παρότι η στατιστική εικόνα δεν το αποτύπωνε πλήρως με την κατοχή στο 63-37% και τις τελικές προς την εστία να είναι 2 έναντι 4 της Ενωσης.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ απώλεσε τεράστια ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ με τον Ολιβέιρα να πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Διούδη να νικάει τον Βέρντε στην επαναφορά (52΄). 

Πάνω που η Ενωση είχε τον απόλυτο έλεγχο, μία εκπληκτική ενέργεια του Μακέντα έβαλε φωτιά στο ντέρμπι, με τον Ιταλό να μειώνει σε 2-2 με άπιαστο διαγώνιο σουτ (67’). 

Και τρία λεπτά (70’) αργότερα ο Χατζηγιοβάνης έδωσε έξοχα στον Περέα που ισοφάρισε μέσα σε πανδαιμόνιο σε 2-2! 

Το ντέρμπι έγινε ροκ μετά την ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός έχοντας πλέον την ώθηση από τον κόσμο του και την κατάλληλη ψυχολογία, έφτασε στην ανατροπή στο 88’ με άπιαστη κεφαλιά του Κολοβέτσιου που είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα (3-2) από κόρνερ του Ζαχίντ με αδιανόητα πανηγύρια! 

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη από πάσα άποψη. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996