Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον κυκλώνα Μπουλμπούλ σε Ινδία και Μπαγκλαντές

Ο κυκλώνας Μπουλμπούλ, που έπληξε το Μπανγκλαντές και την Ινδία συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους κι έχει αναγκάσει 2 εκατομμύρια κατοίκους του Μπανγκλαντές να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.
 
Ο κυκλώνας, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, σάρωσε το βράδυ του Σαββάτου τις παράκτιες περιοχές των δύο χωρών, οδηγώντας τις αρχές να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια.
 
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, εκ των οποίων οι δύο, όταν δέντρα καταπλάκωσαν τις οικίες τους κι ένας όταν τον χτύπησαν κλαδιά στην Καλκούτα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India. Αλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική πολιτεία Οντίσα.
 
Στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πέντε από πτώσεις δέντρων, και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, πέντε άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από το ναυάγιο ενός αλιευτικού σκάφους στον ποταμό Μέγκνα.
 
Ο κυκλώνας έχει ήδη καταστρέψει 4.000 σπίτια, έγινε γνωστό από τον γραμματέα της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Σαχ Καμάλ. Την ίδια ώρα, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε περισσότερα από 5.500 καταφύγια.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

H εκτίμηση πρώην συμβούλου του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ-«Μόλις είδαμε το νέο Περλ Χάρμπορ, το Ισραήλ αυτοκαταστρέφεται»
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στη Μελβούρνη-Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η αναχαίτιση ισραηλινών πυραύλων από την ιρανική αεράμυνα
Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Εξετάζει εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ο Τράμπ-«Επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια απλή εκεχειρία»
Δεκάδες νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
LIVE: Από το Δεκέμβριο άρχισε την οργάνωση επιθέσεων κατά του Ιράν το Ισραήλ-Ενημερώθηκε τον Φεβρουάριο ο Τραμπ
Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν