Είναι να τραβάει τα... μαλλιά που δεν έχει ο Γκουαρδιόλα

Εντάξει, τα ίδια γράφαμε και πέρυσι όταν η Μάντσεστερ Σίτι είχε μείνει (αρκετά) πίσω στη μάχη της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ και τελικά κατέληξε πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν.

Ποιος θα περίμενε, βέβαια, την αδιανόητη... αυτοκτονία της Λίβερπουλ που τον Ιανουάριο είχε διαφορά εννέα βαθμών και έμεινε τελικά δεύτερη; Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του έπαθαν και έμαθαν και φέτος πολύ δύσκολα θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Δεν είναι, βέβαια, αυτοί το θέμα μας. Οι «Πολίτες» κατέκτησαν με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο τους δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και φυσικά θέλουν το τρίτο σερί για να γράψουν ιστορία. Μόνο που φέτος τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. 

«Όταν μια ομάδα σε αφήνει οκτώ βαθμούς πίσω, τότε είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι» είπε ο Γκουαρδιόλα μετά την ήττα με 2-0 από τη Γουλβς.  

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ίδιο τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος ουδέποτε στην καριέρα του την όγδοη αγωνιστική δεν είχε μείνει τόσους βαθμώ πίσω από την πρωτοπόρο. Και μόνο άλλη μια φορά η ομάδα του είχε συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς από τους 16 που έχει τώρα η Σίτι: ήταν τη σεζόν 2011-12 όταν καθόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Όλες τις υπόλοιπες σεζόν η ομάδα του είτε ήταν στην κορυφή είτε απείχε μόλις έναν βαθμό.  

Ήδη φέτος η Μάντσεστερ Σίτι έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες σε οκτώ αγωνιστικές, όταν σε ολόκληρη την περσινή σεζόν είχε δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. οι πρωταθλητές, δηλαδή, έχουν πετάξει οκτώ βαθμούς. 

Σε άλλο πρωτάθλημα, βέβαια, αυτοί οι 16 βαθμοί θα είχαν την ομάδα στην κορυφή ή πολύ κοντά σε αυτήν. Όχι, όμως, στην Αγγλία, όπου η μάχη είναι πιο δυνατή. 

Προφανώς και τα προβλήματα τραυματισμών έχουν επηρεάσει τη Σίτι. Λαπόρτ και Στόουνς έχουν τεθεί νοκ άουτ, ο Οταμέντι είναι ο μοναδικός στόπερ. Ο Φερναντίνιο παίζει πίσω ως λύση ανάγκης και επίσης ο Γκουαρδιόλα πληρώνει το λάθος να μην πάρει αντικαταστάτη του Κομπανί, ο οποίος αποχώρησε. Ο Μεντί έχει, επίσης, θέματα με τραυματισμούς, ο Ζιντσένκο έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και ο νεαρός Ανχελίνιο δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. 

Επιπλέον, σε αυτές τις οκτώ αγωνιστικές η Σίτι δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια από τις δυνατές, με εξαίρεση την Τότεναμ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη στο Λονδίνο. Από τις 10 Νοεμβρίου ως τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να παίξει με τη Λίβερπουλ, την Τσέλσι, τη Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ. Ίσως η αναμέτρηση του «Άνφιλντ» να είναι το παιχνίδι των... αποδείξεων για το ποια από τις δύο μπορεί να τα καταφέρει φέτος. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)