Συντριπτική νίκη της «Σερβικής Λίστας» στις σερβικές περιοχές κάνει λόγο ο Σέρβος Πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι η πολιτική παράταξη "Σερβική Λίστα" πέτυχε στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Κόσοβο συντριπτική νίκη στις περιοχές όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
 
Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το ποσοστό που έλαβε η υποστηριζόμενη από το Βελιγράδι "Σερβική Λίστα" ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κυμαίνεται, σε κάποιους δήμους, άνω του 98%.
 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε  ότι με βάση αυτά τα ποσοστά η "Σερβική Λίστα" καταλαμβάνει και τις δέκα έδρες στο κοινοβούλιο που συνταγματικά ανήκουν στην εθνική κοινότητα των Σέρβων.
 
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, γενικότερα, των εκλογών στο Κόσοβο ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι, παρότι δίνεται μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση μεταξύ του κινήματος "Αυτοδιάθεση" και της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσσόβου (LDK), στο τέλος, όταν θα φτάσουν οι ψήφοι από την διασπορά, νικητής θα αναδειχθεί το κίνημα "Αυτοδιάθεση".
 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε πρόθυμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όποιον κι αν αναλάβει την διακυβέρνηση του Κοσόβου.
 
Εξέφρασε την ελπίδα ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα λάβει η νέα κυβέρνηση του Κοσόβου θα είναι η άρση των δασμών ύψους 100% που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση στα εμπορεύματα από τη Σερβία. 

Δειτε Επισης

Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο άνδρα μετά από «εξορκισμό» για «μεταστροφή» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Επιστρέφει στην Πομπηία ρωμαϊκό ψηφιδωτό ερωτικού περιεχομένου που είχαν κλέψει οι ναζί
Ζήτησε από τον Ζελένσκι να μην βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα ο Τραμπ
Μπλόκο στο 18ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας στο ΣΕΥ μετά από βέτο της Σλοβακίας
Ευρηματικός δραπέτης στη Γαλλία-Κρύφτηκε σε τσάντα με τα άπλυτα άνδρα που αποφυλακίστηκε
Η Βρετανία δέχτηκε μυστικά χιλιάδες Αφγανούς έπειτα από μαζική διαρροή δεδομένων το 2022
Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Υποσιτισμένο ένα στα δέκα παιδιά που εξετάζεται στη Γάζα
Ψάχνουν τα ιατρικά αρχεία του πιλότου της Air India-Οι φήμες για κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα