Ερντογάν για Συρία-«Οι Αμερικανοί άρχισαν να αποσύρονται από περιοχή»

Οι Αμερικανοί άρχισαν να αποσύρονται από την Συρία έπειτα από τη συνομιλία που είχε χθες το βράδυ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Άγκυρας αναχωρώντας για τη Σερβία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “μετά την συνομιλία μας το βράδυ ξεκίνησε η αποχώρηση από την περιοχή όπως είπε ο κ. Πρόεδρος”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα γίνουν αμοιβαίες συνομιλίες, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε οδηγίες και διέταξε αποχώρηση. “Παρά την αποχώρηση, τόσο η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ όσο και η δική μας άρχισαν αυτές τις διαπραγματεύσεις. Είπαμε ότι ‘ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά επειδή δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχτούμε τις απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων εναντίον της χώρας μας”. 

Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μήνυμά του στο τουίτερ, ανέφερε ότι έχουν στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από την αρχή και θα συνεχίσουν να το κάνουν. “Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την επιβίωση και ασφάλεια της Τουρκίας καθαρίζοντας την περιοχή από τους τρομοκράτες. Θα συμβάλουμε στην ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα της Συρίας”, αναφέρει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο φως από τον Λευκό Οίκο στην τουρκική επίθεση στη Συρία

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό
Εκτός του Χάρβαρντ κινδυνεύει να μείνει η πριγκίπισα Ελισάβετ του Βελγίου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε σε ασθενοφόρο από το παράθυρο, έκλεψε τα σακίδια των διασωστών και εξαφανίστηκε
Τους 50,4 βαθμούς Κελσίου έπιασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο