Διασώθηκαν είκοσι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, από το πλοιάριο στο Κάβο Γκρέκο
14:04 - 05 Οκτωβρίου 2019

Διασώθηκαν οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο πλοιάριο, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας «σήμερα γύρω στις 09:40 το πρωί, το Κέντρο έλαβε πληροφορία, ότι μικρό σκάφος με 20 άτομα παρασυρόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο».
Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Ερευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή την άκατο «Ονήσιλλος» και το ταχύπλοο σκάφος «Απόστολος Ανδρέας» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Οι διασωθέντες, 16 ενήλικες και 4 παιδιά από τη Συρία, μεταφέρθηκαν από την άκατο με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας".
Για την άφιξη των μεταναστών «ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, για την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων και τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών».