Γαλλία: Εχθρική κίνηση η νέα άφιξη τουρκικού τρυπανιού στην κυπριακή ΑΟΖ

Ως εχθρική κίνηση χαρακτηρίζει η γαλλική Κυβέρνηση την νέα τουρκική παραβίαση στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, η άφιξη του τρυπανιού στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου. Πρόκειται, τονίζουν οι Γάλλοι, για μία κίνηση εχθρική, που μπορεί να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη για το ζήτημα και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας, σημειώνεται περαιτέρω.
 
Αναφέρεται, ακόμη, πως θα εξεταστούν οι εξελίξεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις 14 Οκτωβρίου και οι πιθανές συνέπειες, ως συνέχεια των Συμπερασμάτων της 15ης Ιουλίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total είναι ένας από τους σημαντικότερους παίχτες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δειτε Επισης

Επικρίνει την Κυβέρνηση για την στάση της για τη Γάζα το Volt
Μηχανικοί της ΕΤΥΦΑ στη Μαλαισία για επιτόπιο έλεγχο στον «Προμηθέα»
Έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων «Πόθεν Έσχες»
Iδιαίτερα σημαντική η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Στάρμερ στο Λονδίνο
Προκαλεί και από την Άτυπη Σύνοδο ΟΤΚ ο Ερντογάν-«Ένας τουρκογενής κόσμος χωρίς την ''τδβκ'' είναι ελλιπής»
Στην Άτυπη Σύνοδο του ΟΤΚ στη Βουδαπέστη ο Ερντογάν
Σάββατο πρωί βλέπει τον Πρόεδρο η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με Τατάρ
Προχωρούν από τ/κ πλευρά τα έργα για οδόφραγμα στη Λουρουτζίνα-Ζητά πίεση στον Χριστοδουλίδη ο Τατάρ
Στις 25 Μαΐου η αναπληρωματική εκλογή Κοινοτάρχη Κοντεμένου Επαρχίας Κερύνειας
Συνάντηση Προέδρου με τον Στάρμερ-Στο επίκεντρο το Κυπριακό μετά τον διορισμό Χαν