Ένα χρόνο μετά, χειροπέδες και σε τρίτο για 25 κιλά κάνναβης

Στη σύλληψη 67χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής ποσότητας κάνναβης, βάρους 25 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου.
 
Η ποσότητα κάνναβης εισήχθηκε στην Κύπρο από 34χρονη, η οποία λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, 2018, αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου από χώρα του εξωτερικού. Σε έλεγχο που έγινε στις αποσκευές της, από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, εντοπίστηκαν 20 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, συνολικού βάρους 25 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου.
 
Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη της 34χρονης, ενώ στη συνέχεια η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο Πάφου για εκδίκαση.
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 67χρονου και εναντίον του εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αυτός συνελήφθη στην Ελλάδα στις 30 του περασμένου Ιουλίου, 2019, βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος και αφού μετά από Δικαστική διαδικασία αποφασίστηκε η έκδοση του στις Κυπριακές Αρχές, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην Ελλάδα, όπου χθες τον παρέλαβαν και τον συνόδευσαν στην Κύπρο. Ακολούθως της άφιξης τους στην Κύπρο, λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, ο 67χρονος συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας, βάσει Δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Το πρωί σήμερα, ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για περίοδο πέντε ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.
 
Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.
 
Για την ίδια υπόθεση, στην Ελλάδα είχε συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου, 2018, 39χρονος, επίσης με Ευρωπαϊκό ένταλμα των Κυπριακών Αρχών. Μετά από Δικαστική διαδικασία ο 39χρονος εκδόθηκε στις Αρχές της Δημοκρατίας και στις 10 Μαΐου, 2019, οδηγήθηκε στην Κύπρο από μέλη της Αστυνομίας, όπου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Δειτε Επισης

Αυτά τα αντίποινα ετοιμάζει η ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ-Φόροι σε αυτοκίνητα, τρόφιμα, ποιοι θα επηρεαστούν
«Θα μπορούσαν να αποφευχθούν πραξικόπημα και εισβολή, ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο όφειλαν να πράξουν περισσότερα»
Αυτές είναι οι αυστηρές ποινές για τη χρήση λάστιχου-«Ο καθένας μας πρέπει πλέον να αλλάξει κουλτούρα»
Καταδικάζουν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα κόμματα
Στάχτη όχημα 40χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από κατοικία οικείου του προσώπου
Ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Στιούαρτ-«Η βαθιά δυσπιστία εμπόδιο για συμφωνία»
Χειροπέδες σε 33χρονο που έβαλε φωτιά στο γκαράζ κατοικίας 58χρονης
Στο νοσοκομείο 14χρονος και 13χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρνακα
Έκλεψε τη τσάντα 68χρονης ενώ κολυμπούσε σε παραλία στη Λεμεσό-Συνελήφθη 27χρονος
Συμπληρώνονται 51 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου