Σοβαρές καταγγελίες από Νεοφυτίδη: Δεν γίνεται οι γυναίκες να παίζουν με ανδρικά ρούχα

Δύο πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν το γυναικείο ποδόσφαιρο, έθιξε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για να γίνει πιο επαγγελματικός ο τομέας του γυναικείου αθλήματος στην Κύπρο, προσάπτοντας σοβαρές κατηγορίες και για τις πληρωμές των γυναικών.
 
Οι δηλώσεις του:
«Υπάρχουν σοβαρότατα θέματα που αφορούν διακρίσεις. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν αυτές οι διακρίσεις. Υπάρχουν θέματα που αφορούν την αμοιβή των ποδοσφαιριστριών σε σύγκριση με την Εθνική Ανδρών. Θα πρέπει να αντισταθμιστούν και να έρθουν πολύ πιο κοντά. Αρχικά συμφωνήσαμε για ένα ποσό περίπου στο 50% σε σχέση με τους άνδρες. Τελικά, δίνεται ένα ποσό γύρω στο 7%. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα και θα πρέπει να γεφυρωθεί αυτή η διαφορά. Είναι και το θέμα του ρουχισμού. Είναι ανεπίτρεπτο να αγωνίζονται με ανδρικά ρούχα. Αυτό έγινε στον αγώνα με τη Σκοτία εκτός έδρας. Τα ρούχα ήταν μιας εθνική ομάδας πιο μικρής ηλικίας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ξέρω ότι επιχορηγεί αρκετά λεφτά η UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Έφτασε ο χρόνος να επενδύσουμε και να σεβαστούμε αυτές τις ηρωίδες. Δεν είναι επαγγελματίες. Χάνουν ώρες από τη δουλειά τους, παίρνουν άδεια για να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Επιτρέπεται να απαγορεύεται να ανταλλάξουν μια μπλούζα, όπως συνηθίζεται σε όλο τον κόσμο. Ζητήσαμε μια μπλούζα για φιλανθρωπία και ο υπεύθυνος αρνήθηκε».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Μήνυμα Ούρσουλας πριν την Ολομέλεια της πολυμερούς-«Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει»
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2017-Πάνω από 900 την τελευταία τριετία
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα (pics)
Πέντε συλλήψεις στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και ασημένιες αλυσίδες χειρός
Φωτιά σε παλιά αντικείμενα σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Πάφο