Συνεχίζονται οι ακροάσεις για τους νέους επιτρόπους της Κομισιόν-Ημέρα κρίσης για το Σχοινά

Tρίτη ημέρα ακροάσεων για τους προτεινόμενους επιτρόπους που θα στελεχώσουν την Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε στις Βρυξέλλες και η επόμενη πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλείται να επιλύσει με το «καλημέρα», το δύσκολο γρίφο των προσώπων και των χαρτοφυλακίων.
 
Ήδη η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει απορρίψει τους προτεινόμενους επιτρόπους από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία ενώ και η προταθείσα επίτροπος από τη Γαλλία Σιλβί Γκουλάρ έμεινε μεταξεταστέα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και καλείται να δώσει περαιτέρω, γραπτές, εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές.
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται απόψε το απόγευμα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου από την Ελλάδα Μαργαρίτη Σχοινά καθώς ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε ευρωβουλευτές πολλών πολιτικών ομάδων. Παρόλο που Μαργαρίτης Σχοινάς έχει την καθολική αποδοχή στις Βρυξέλλες ως φυσικό πρόσωπο, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική ζητώντας που ουσιαστικά από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να κάνει πολλά βήματα πίσω και να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του προτεινόμενου Επιτρόπου από την Ελλάδα.
 
Εκτός του Μαργαρίτη Σχοινά από τη βάσανο των ακροάσεων θα περάσουν απόψε και οι προτεινόμενοι Επίτροποι από την Ιταλία, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Κροατία. Το ενδιαφέρον στρέφεται στον Ιταλό Πάολο Τζεντιλόνι που προτάθηκε για το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών υποθέσεων και τον Αυστριακό Γιοχάνες Χαν που πρόκειται να αναλάβει αυτό του προϋπολογισμού.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ισραηλινή δημοσκόπηση καίει τον Νετανιάχου-«Τον νοιάζει περισσότερο η εξουσία παρά η απελευθέρωση των ομήρων»
ΕΕ: «Ζητάμε σεβασμό»–Η απάντηση της Ένωσης στις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών 50%
Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών στην Αυστραλία
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα