Απαγωγή μυστήριο στη Συρία-Άγνωστοι με ελικόπτερο πήραν τετραμελή οικογένεια

Ελικόπτερα απήγαγαν από τη βόρεια Συρία μια οικογένεια «Ιρακινών» που πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν ήταν σε θέση να πει ποιας χώρας ήταν τα ελικόπτερα που διεξήγαγαν την επιχείρηση εναντίον της τετραμελούς οικογένειας στην πόλη Τζαραμπλούς, στη μεθόριο με την Τουρκία.

«Μαχητές κατέβηκαν από ελικόπτερα στην περιοχή της Τζαραμπλούς», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή κυριαρχούν ομάδες Σύρων ανταρτών που στηρίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία.

«Απήγαγαν μια τετραμελή οικογένεια από το Ιράκ, που είναι γνωστό ότι είχε σχέσεις με το ΙΚ», διευκρίνισε χωρίς να μπορεί να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ανταποκριτής του AFP μετέδωσε ότι κάτοικος της περιοχής είδε ελικόπτερα και δήλωσε ότι μια οικογένεια απήχθη.

«Όποιος δεν σκοτωθεί, θα συλληφθεί», ανήρτησε χθες Δευτέρα το βράδυ στο Twitter o Μουστάφα Μπάλι εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), την πολιτοφυλακή στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι.

«Ακόμη μία επιτυχημένη επιχείρηση σήμερα το βράδυ», πρόσθεσε με αινιγματικό τρόπο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή τον φόνο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι σε επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων σε ένα σπίτι στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τις κουρδικές δυνάμεις για τον ρόλο τους στην επιχείρηση αυτή, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εξάλλου την ίδια ημέρα οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, που είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, ανακοίνωσαν τον θάνατο του εκπροσώπου του ΙΚ Αμπού Χάσαν αλ Μουχατζίρ σε άλλη επιχείρηση σε συνεργασία «με τον αμερικανικό στρατό» στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

Δειτε Επισης

Η Ουάσινγκτον αναμένει τους όρους της Μόσχας για συμφωνία στην Ουκρανία εντός ημερών
Αυξάνεται η πίεση ΕΕ-Βρετανίας προς το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα-Πώς απαντά ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Χρυσό Θόλο-Η ομπρέλα των ΗΠΑ θα αναχαιτίζει πυραύλους και από το Διάστημα
Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας