O 90χρονος Πόντιος αντάρτης που συγκίνησε και «είπε» αλήθειες (video)

Παρά την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να διαστρεβλώσουν το πραγματικό νόημα της 28ης και να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κρατούν την ιστορική μνήμη άσβεστη και ακέραια.

Κόντρα στην τοποθέτηση της Κεραμέως ότι δήθεν αντιπαλέψαμε τον λαϊκισμό και όχι το φασισμό ή αυτήν της Μιχαηλίδου ότι αγώνας του 1940 ήταν το απαύγασμα του εθελοντισμού, ο Μιχάλης Αηδονίδης την ώρα που κατέθετε στεφάνι «έβαλε τα πράγματα» στη θέση τους.

Μπορεί να έχει φτάσει στα 90 του χρόνια, αλλά ο παλαίμαχος αγωνιστής δεν παρέλειψε και φέτος να δώσει το παρών στην κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των πεσόντων του πολέμου του ’40 εκ μέρους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, να δώσει την πραγματική διάσταση της Ιστορίας, τιμώντας όσους θυσιάστηκαν, αλλά και στέλνοντας ένα μήνυμα στις σημερινές γενιές.

Φορώντας τη στολή του, ο Μιχάλης Αηδονίδης κατέθεσε στεφάνι, εκφωνώντας ένα μικρό λόγο από καρδιάς, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη, που δεν είναι προσωπική μόνο, αλλά αντικατοπτρίζει εκείνη μιας ολόκληρης γενιάς, προς όσους θυσιάστηκαν ενάντια στο «φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τη ντόπια προδοσία» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι
Το casus belli της Τουρκίας φράζει στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα-Καμία αναφορά Γεραπετρίτη στο Κυπριακό
Συναντήθηκαν σε ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτης και Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη
Βλέπει εμπλοκή της 39χρονης στο εκρηκτικό μηχανισμό που τη σκότωσε η ΕΛ.ΑΣ.-Με παρελθόν το θύμα