Με antinavtex απάντησε η Δημοκρατία στις παράτυπες navtex της Τουρκίας

Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε σήμερα antinavtex, με την οποία αναφέρει ότι οι τελευταίες δύο τουρκικές Navtex (οδηγίες προς ναυτιλλομένους) είναι παράτυπες, δεν έχουν την έγκριση από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο παράκτιος σταθμός Κύπρος Ράδιο και αποτελούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
 
H Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex, που αφορούν ναυτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Ατάλειας, η πρώτη Navtex αφορά τη διεξαγωγή ασκήσεων αύριο, 30 Οκτωβρίου από τις 7 έως τις 11 το πρωί σε περιοχή δυτικά της Κύπρου, όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ και η δεύτερη Navtex, ναυτική άσκηση την 1η Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες, σε περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.
 
Η antinavtex του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορά και τις δύο αυτές navtex της Τουρκίας, με τις οποίες ενημερώνει ότι η έκδοση τέτοιων οδηγιών από την Τουρκία στην περιοχή είναι παράτυπες, αφού δεν έχουν την έγκριση των επίσημων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους