Αμερικανικές ενισχύσεις στα ανατολικά της Συρίας που βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές

Ενισχύσεις στην ανατολική Συρία, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της χώρας έστειλε χθες η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που αυτοκινητοπομπή που έφερε την αμερικανική σημαία εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ.
 
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη θέση τους στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται οι βασικές πετρελαιοπηγές της Συρίας, σε συντονισμό με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι.
 
Η επιχείρηση, πρόσθεσε, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, στόχο έχει να εμποδίσει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές στην περιοχή αυτή, στην οποία επί χρόνια κυριαρχούσαν οι τζιχαντιστές.
 
Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του AFP, αυτοκινητοπομπή περίπου 13 αμερικανικών, στρατιωτικών οχημάτων εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ και χθες κατευθυνόταν προς την επαρχία Χασακέ.
 
Η αυτοκινητοπομπή πέρασε από τα σημεία ελέγχου της συριακής κυβέρνησης κατά τη διέλευσή της από την πόλη Καμισλί, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, πρόσθεσε ο ανταποκριτής.
 
Περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν αυτή την περίοδο στην Ντέιρ αλ Ζορ.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε σταθερή κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Συνεχίζει να λαμβάνει οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής
ΒΙΝΤΕΟ: Σύμβουλος του Τραμπ εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο-Ρώτησε γιατί αλλάζει συνεχώς γνώμη για δασμούς
Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία
Απελευθερώθηκαν 300 όμηροι στο Πακιστάν-Λήγει το τελεσίγραφο που έστειλαν οι ένοπλοι
Εφιαλτικές ώρες για δύο έφηβες στην Αυστρία – Τις βίαζαν, τις απειλούσαν και τις κακοποιούσαν
Πέφτει στα χέρια των Ρώσων το Κουρσκ-Σφοδρές μάχες με Ουκρανούς
Οικογένειες Ισραηλινών ομήρων προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της διακοπής ρεύματος στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εκτόξευσε διαστημικό τηλεσκόπιο, που θα δει τη γέννηση του σύμπαντος
Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων ο Καναδάς
Στο μυαλό του Πούτιν-Υπό εξέταση η πρόταση για κατάπαυση πυρός