Αναβρασμός σε Κόρνο και Πυργά για το εργοστάσιο σκυροδέματος

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (23 Οκτωβρίου) να εγκρίνει την αλλαγή του συμβολαίου εκμίσθωσης ώστε ο μισθωτής να μπορεί να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος μέσα στο δάσος Σταυροβουνίου, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός στις δύο Κοινότητες.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι γίνονται συσκέψεις ώστε να οργανωθούν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς πρόκειται για δημιουργία εργοστασίου βαριάς βιομηχανίας μέσα στο δάσος του Σταυροβουνίου, δίπλα από τις Κοινότητες Κόρνου - Πυργών, δύο στρατόπεδα καταδρομέων, δύο μετόχια της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, και δύο ζώνες Νatura 2000.
 
Στην ανακοίνωση η ομάδα Πρωτοβουλίας διερωτάται γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σε αλλαγή του συμβολαίου εκμίσθωσης της κρατικής γης, ενώ εκκρεμεί σχετική δικαστική απόφαση, γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η επιστημονική μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πυργών και πόσο δημόσιο χρήμα θα διασπαθισθεί αν και εφόσον γίνει το εργοστάσιο στο Σταυροβούνι και στη συνέχεια δοθούν από το κράτος αποζημιώσεις στην εταιρεία για να το μεταφέρει στη Ζώνη Οχληράς Βιομηχανίας στην Κόση.
 

Δειτε Επισης

Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις