Ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το φορτηγό της φρίκης

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουγιέν Σουάν Φουκ έδωσε σήμερα εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στις 23 Οκτωβρίου κοντά στο Λονδίνο.
 
Ο Φουκ έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το δράμα των Βιετναμέζων με το ταξίδι του θανάτου σε κοντέινερ-Τους υπόσχονται θέσεις VIP
 
«Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα», αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σε σταθερή κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Συνεχίζει να λαμβάνει οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής
ΒΙΝΤΕΟ: Σύμβουλος του Τραμπ εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο-Ρώτησε γιατί αλλάζει συνεχώς γνώμη για δασμούς
Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία
Απελευθερώθηκαν 300 όμηροι στο Πακιστάν-Λήγει το τελεσίγραφο που έστειλαν οι ένοπλοι
Εφιαλτικές ώρες για δύο έφηβες στην Αυστρία – Τις βίαζαν, τις απειλούσαν και τις κακοποιούσαν
Πέφτει στα χέρια των Ρώσων το Κουρσκ-Σφοδρές μάχες με Ουκρανούς
Οικογένειες Ισραηλινών ομήρων προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της διακοπής ρεύματος στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εκτόξευσε διαστημικό τηλεσκόπιο, που θα δει τη γέννηση του σύμπαντος
Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων ο Καναδάς
Στο μυαλό του Πούτιν-Υπό εξέταση η πρόταση για κατάπαυση πυρός