Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον οδηγό του φορτηγού της φρίκης

Κατηγορίες για διάπραξη 39 ανθρωποκτονιών απήγγειλε επισήμως η αστυνομία του Έσεξ κατά του οδηγού του φορτηγού που μετέφερε το κοντέινερ-ψυγείο εντός του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα.
 
Ο 25χρονος Μο (Μορίς) Ρόμπινσον είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως ύποπτος, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του ήταν εκείνος που είχε ενημερώσει τις αρχές για το μακάβριο περιεχόμενο του κοντέινερ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη και πέμπτος ύποπτος για το φορτηγό της φρίκης
 
Κατηγορείται επίσης για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων, συνωμοσία για υποστήριξη παράνομης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρήματος.
 
Ο Ρόμπινσον κατάγεται και ζει στη Βόρεια Ιρλανδία, από όπου κατάγονται τρεις ακόμα από τους συνολικά πλέον πέντε συλληφθέντες. Ο πέμπτος κρατούμενος συνελήφθη από την ιρλανδική αστυνομία για άλλο αδίκημα, αλλά αποτελεί αντικείμενο της έρευνας της αστυνομίας του Έσεξ.
 
Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες εξακολουθούν να κρατούνται. Ο Ρόμπινσον θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα.
 
Εξ αρχής οι πληροφορίες ανέφεραν πως μία γραμμή έρευνας της αστυνομίας ήταν η πιθανή εμπλοκή ιρλανδικού κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων, παράλληλα με την πιθανή ανάμιξη αντίστοιχου κινεζικού κυκλώματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του
Έτοιμος να ανάψει πράσινο για επίθεση στο Ιράν ο Τραμπ-Θέλει όμως να αποφύγει εμπλοκή σε γενικευμένο πόλεμο
Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή