ΒΙΝΤΕΟ: Δύσκολη εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε η ΑΕΚ κερδίζοντας στο «Κίτιον» την ΑΕΛ με 84-77, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην ΟΠΑΠ Basket League. Για τους «γαλαζοκιτρίνους», αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έχουν μετρούν και μία νίκη. Ως ο ACS MVP of the Game αναδείχθηκε ο Έσα Αχμάντ με 22 πόντους (2 ασίστ, 7 ριμπάουντ).

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω με 6-0 στην αρχή του αγώνα, μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου πήρε κεφάλι στο σκορ και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με επτά πόντους διαφορά (24-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά αυξομειωνόταν, με τους Λαρνακείς τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μεγαλώνοντας κατά ένα καλάθι τη διαφορά, που έφθασε τους εννέα πόντους (45-36).

Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα και ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους, 02:41 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όμως οι «γαλαζοκιτρίνοι» μείωσαν μέχρι το τέλος της περιόδου στους επτά την διαφορά (62-55). Το ίδιο σκηνικό κρατήθηκε και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με το σκορ να κλείνει από εύστοχες βολές του Σιζόπουλου για λογαριασμό της ΑΕΚ, ενώ πριν το τελικό σφύριγμα ο Χάρπερ έχασε δύο βολές και την ευκαιρία να μειώσει για την ΑΕΛ. Με την λήξη του αγώνα η ΑΕΚ επικράτησε με 84-77.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 45-36, 62-55, 84-77

Πετρολίνα ΑΕΚ (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Σιζόπουλος 19 (3), Ντεβόν 21, Χάμιλτον 3 (1), Αχμάντ 22 , Ογκμπέιντε 5, Γεωργίου, Κουμής, Μαντοβάνης 4 (1), Μπράουν 10 (1).

ΕΚΑ ΑΕΛ (Δημήτρης Σαρίκας – Ηρακλής Πιττάκας)

Πιττάκας 10 (1), Χάρπερ 15, Ρέντικας 9 (1), Δημακόπουλος 15, Χέιμοντ 10, Γρίβας, Εύζωνας, Πασιαλής, Χάμιλτον 16 (3), Μπολσάκοφ 2

Δειτε Επισης

Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο