Με 132 χλμ έτρεχε ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγονό στο Αίγιο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίος έγινε το φρικτό τροχαίο στο Αίγιο τον περασμένο Αύγουστο που στοίχισε την ζωή σε μία 68χρονη και το εγγόνι της, αποκαλύπτει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που διόρισε η Τροχαία Πατρών.
 
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star στο πόρισμα των 98 σελίδων τονίζεται ότι το επιβατικό όχημα κινούμενο με κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο υπέστη απώλεια ελέγχου και υπερστροφή που το οδήγησε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 
Ο εμπρόσθιος αριστερός τροχός προσέκρουσε στο ρείθρο του πεζοδρομίου, ο τροχός και το σύστημα ανάρτησης καταστράφηκαν. Ο εμπρόσθιος τροχός ακινητοποιήθηκε, το όχημα επιστράφηκε ωρολογιακά περί τον κατακόρυφο άξονά του και το οπίσθιο τμήμα του ανήλθε στο πεζοδρόμιο όπου συγκρούσθηκε με την πεζή και το καροτσάκι του παιδιού.
 
Καρότσι και βρέφος εκτινάχθηκαν εκτινάχθηκαν σε απόσταση 16.90 μ. από το σημείο σύγκρουσης. Το όχημα στη συνέχεια κατευθύνεται προς το στύλο ηλεκτροφωτισμού και τους κάδους σκουπιδιών σε απόσταση 70 μ. από το αρχικό σημείο σύγκρουση, ο οδηγός τα αποφεύγει με στροφή αριστερά και κάθοδο από το πεζοδρόμιο και το όχημα ακινητοποιείται στο μέσο του οδοστρώματος 150 μ. μακριά από το σημείο της αρχικής πρόσκρουσης στο πεζοδρόμιο.

Από την ανάλυση που προηγήθηκε προκύπτει η ταχύτητα του επιβατικού οχήματος κατά την αρχική σύγκρουση με το ρείθρο του πεζοδρομίου 37 μ./δευτ. ή 133 χλμ./ώρα. Ίδια ταχύτητα προκύπτει από τον υπολογισμό της αρχικής ταχύτητας βολής του παιδικού αμαξιδίου με τον επιβάτη του, 36,7 μ./δευτ. ή 132 χλμ./ώρα.
 
Δεν διαπιστώθηκε προηγούμενη σύγκρουση πριν το ατύχημα. Οι βλάβες του οχήματος προκλήθηκαν συνεπεία του ατυχήματος.
 
Οι πραγματογνώμονες στην έκθεσή τους περιγράφουν και το δρόμο στο οποίο έγινε η τραγωδία.
 
Η οδός στη σκηνή του ατυχήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,70 μ. η κάθε μία με ενδιάμεση διαχωριστική διπλή συνεχή γραμμή πλάτους 0,30 μ. Στα άκρα των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας υφίσταται συνεχής διαγράμμιση πλάτους 0,10 μ. Οι γραμμές της οριζόντιας σήμανσης οπτικά δεν ήταν ιδιαίτερα ευκρινείς.
 
Σημειώνεται πως ο 28χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Cnn.gr

Δειτε Επισης

Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Πρόεδρος για SAFE-«Ακούω πολλά, πριν γίνονται δηλώσεις είναι καλά κάποιοι να μελετούν»
Ευελπιστεί για θετική ανταπόκριση από Τατάρ για κοινή συνάντηση ο ΠτΔ-«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε»
Ορίζοντας ο Σεπτέμβριος για εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου-Αποπέμφθηκαν κληρικοί που δεν εξέδιδαν άδειες μεικτών γάμων
Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία-Αναφορές για θύματα (vids&pics)