Έκαψαν ζωντανή 19χρονη επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση

Σε θάνατο καταδικάστηκαν 16 άτομα στο Μπαγκλαντές για τον φρικτή δολοφονία της 19χρονης Νουσράτ Τζαχάν Ραφί την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτούσε.
 
Η δολοφονία της 19χρονης, τον περασμένο Απρίλιο, συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας και πυροδότησε διαδηλώσεις. Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).
 
«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπαγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 
Κατά τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν εκείνη αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός με τη Νουσράτ να υποκύπτει στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, στις 10η Απριλίου.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.
 
Εκπρόσωποι οργανισμών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπαγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Από ακατάσχετη αιμορραγία ξεψύχησε η 44χρονη μετά την επίθεση του συζύγου της στη Θεσσαλονίκη
Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων ο Καναδάς
Δύσκολη η στοιχειοθέτηση υποθέσεων για χειραγώγηση αγώνων-Μία κατέληξε στο Δικαστήριο από το 2021
Πυροβολισμοί σε ινστιτούτο αισθητικής στη Λεμεσό-Υπό διερεύνηση το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης
Στο μυαλό του Πούτιν-Υπό εξέταση η πρόταση για κατάπαυση πυρός
Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε 45χρονο για εισαγωγή πέραν των 19 κιλών ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Απόφαση σταθμός για συνταγές από ιατρούς εκτός ΓεΣΥ, μπάζει η νομοθεσία-Δεν διαχωρίζονται οι συμβεβλημένοι πάροχοι
Καταγγελία εναντίον ιδιωτικού σχολείου ότι απειλεί να διώξει μαθητές λόγω αναφορών για αυξημένα δίδακτρα
Αντιδρούν βουλευτές για το νομοσχέδιο για λαμπρατζιές-«Υπερβολικά αυστηρό και ανεφάρμοστο»
Μετά τις καταγγελίες έκανε έλεγχο το Τμήμα Γεωργίας και εντόπισε τις ντομάτες που «βαφτίστηκαν» κυπριακές